1

"Bobbejaanland beste Belgische pretpark"

Volgens Het Nieuwsblad en De Standaard scoort pretpark in Lichtaart goed

Bobbejaanland Nieuws door

archief oud artikel 3 april 2008 Twee Vlaamse kranten hebben Bobbejaanland uitgeroepen tot beste Belgische pretpark. Het park scoort goed op netheid, aanbod en korte wachttijden.

Het Nieuwsblad en De Standaard, eigendom van dezelfde uitgever, nam tijdens 'De grote Belgische pretparkentest' alle pretparken bij onze zuiderburen onder loep. Een jury, bestaande uit twee ouders en drie kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, bezocht tijdens het paasweekend Bobbejaanland, Walibi, Bellewaerde Park, Plopsaland en Plopsa Coo. Ze beoordeelden de parken op sfeer, het eten en drinken, de faciliteiten en uiteraard de attracties.

Indruk

Bobbejaanland kwam met een score van 78 procent als beste uit de bus. Het pretpark in Lichtaart maakte indruk op de jury. De hoge 'thrillfactor', het gevarieerde aanbod, korte wachttijden en de aanwezigheid van voldoende zitbanken stemden hen tevreden. "Naast het gevarieerde aanbod aan attracties is er ook aandacht besteed aan de omkadering", schrijft Het Nieuwsblad. "Zo is de Revolution in een nieuw jasje gestoken, omdat de indoor rollercoaster straks moet passen in het Banana Bos, een oerwoud van 2.500 vierkante meter waar twee spiksplinternieuwe attracties gelanceerd worden. De Banana Battle, waarbij je vanuit bootjes kan spuiten op apen, slangen, krokodillen en elkaar en een imposante King Kong die een bus door elkaar schudt."

Tevreden

De uitslag stemt parkdirecteur Rudi Rasschaert tot tevredenheid. "Dit rapport bevestigt dat Bobbejaanland een geweldige keuze is voor een dagje plezier. Onze wachtrijen zijn kort, we bieden een ruime keuze aan attracties in een prachtig groene omgeving en het is dichterbij dan je denkt."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 april 2008 - 5033