Onderzoek naar bezoekers NP Zuid-Kennemerland

Beheerders willen zekerheid over mogelijke stijging

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Nieuws door

archief oud artikel 3 april 2008 Zandvoort, Noord-Holland Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland onderzoekt hoeveel bezoekers daadwerkelijk het natuurgebied bezoeken. Beheerders vermoeden dat het aantal toeneemt.

Om die reden vindt het onderzoek dan ook plaats: de beheerders van Zuid-Kennemerland willen zeker weten of het aantal bezoekers inderdaad stijgt. De telling wordt uitgevoerd door middel van 'telslangen' op toegangswegen, een telmethode met holle, rubberen slangen die bezoekers moeten passeren.

Mening

Ook kunnen bezoekers tijdens acht speciale dagen, waarvan er inmiddels twee achter de rug zijn, hun mening geven over het nationale park. Ze kunnen dan aangeven wat ze vinden van de rust, voorzieningen en activiteiten. De gegevens worden gebruikt om in te kunnen spelen op behoefte van zowel natuur als bezoekers.

Twee miljoen

Uit eerder onderzoek blijkt dat jaarlijks ongeveer twee miljoen mensen het duingebied tussen Zandvoort en IJmuiden bezoeken. Het merendeel van hen komt uit omliggende plaatsen als Velsen, Bloemendaal, Haarlem en Zandvoort.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-04-03 16:21:01 - 862