1

Porsche Museum nog dit jaar open

Beleving rondom sportwagenmerk staat centraal

Nieuws door

archief oud artikel 7 april 2008 Het nieuwe Porsche Museum in Stuttgart gaat nog voor het einde van het jaar open. Het museum waar de Duitse fabrikant de historie van het befaamde automerk laat zien, staat momenteel in de steigers.

Meer dan 250 mensen en specialisten van ruim veertig bedrijven werken op dit moment aan het nieuwe gebouw aan de Porscheplatz in Stuttgart. Het museum gaat voor het einde van het jaar open, belooft de Duitse sportwagenfabrikant.

Fascinatie

In het 5600 vierkante meter grote museum moeten bezoekers het merk Porsche 'beleven'. "Zodra bezoekers de hal van het museum betreden, voelen ze de fascinatie die het merk Porsche oproept", schrijft de fabrikant in een persbericht. De collectie in het museum is nooit dezelfde. De ruim tachtig Porsches worden namelijk ook ingezet 'op de weg'. Fans ontdekken daardoor bij ieder bezoek weer nieuwe bijzonderheden, schrijft Porsche. "Als je rondloopt in het museum, dan kun je als bezoeker kiezen: volg je de historische lijn van Porsche of richt je je op specifieke aspecten", vertelt Christina Becker van Porsche.

Op schema

Volgens Porsche loopt het werk op schema. Afgelopen najaar werd een constructie geplaatst die de expositieruimte van het nieuwe museum vormt. Sindsdien vordert de bouw gestaag, meldt Porsche. Zo zijn al plafonds aangebracht, trappen en op-en afritten geplaatst en ook bouw van voorgevel, gemaakt van staal en glas, verloopt volgens schema. Hoewel het gebouw nu nog in de steigers staat, worden de contouren van het futuristisch ogende Porsche Museum langzaam zichtbaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 april 2008 - 1573

Dit past bij 'Porsche Museum nog dit jaar open'