De lente ruiken en zien in Kapelle

Fruitteeltmuseum |  
Redactioneel door

Fietstocht door de boomgaarden in het Zeeuwse landschap

1 mei 2008 Kapelle, Zeeland Wat is er lekkerder dan tussen de bloeiende fruitbomen in het Zeeuwse landschap te genieten van de lente? Het kan! Het Fruitteeltmuseum in Kapelle biedt diverse bloesemfietstochten aan van ongeveer 15 kilometer langs de fruitboomgaarden in de omgeving van Kapelle en Wemeldinge.

Al sinds de Middeleeuwen wordt er fruit gekweekt rond Kapelle. Het staat dan ook bekend om de vele fruitboomgaarden die de Zeeuwse plaats rijk is. De mooiste tijd om te genieten van de vele soorten kersen-, pruimen-, peren- en appelbomen die het Zeeuwse landschap kleur geven, is de bloesemtijd in het voorjaar. Om de geuren en kleuren van de bloesem extra goed op te nemen, wordt daarom op 3 mei een bloesemfietstocht georganiseerd door het Fruitteeltmuseum. De tocht gaat door de vele boomgaarden die de omgeving rijk is, de fietsers krijgen een rondleiding door één van de boomgaarden en uiteraard is het museum geopend voor de deelnemers.

Romeinen

Het Fruitteeltmuseum bevindt zich midden tussen de boomgaarden in de bloesem van Zeeland. Er wordt de geschiedenis van het fruit en de fruitteelt getoond, vanaf de Romeinen tot het heden. Rond het museum, in de fruittuin is de bloesem van een groot aantal fruitbomen van oude en uiteenlopende rassen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 mei 2008 - 1023