Nieuw megapretpark biedt spectaculair vermaak

In Adventure World in Almere beleeft bezoeker grote avonturen

De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2008 Almere, Flevoland In Almere moet in 2011 het grootste indoorpretpark van Europa verschijnen. "In Adventure World beleeft het publiek dingen die je normaal niet in Nederland kunt ervaren", zei initiatiefnemer Arno Geul vrijdag in het Algemeen Dagblad.

Het megapretpark, in de vorm van een groene rogvis, gaat jaarlijks tussen de 750.000 en 2 miljoen bezoekers trekken als het aan initiatiefnemer Arno Geul ligt. Als dat lukt, komt het park hoog in de top-10 van Nederlandse pretparken. Walibi World en De Efteling trekken bijvoorbeeld respectievelijk 766.000 en 3 miljoen bezoekers. Volgens Geul wordt het zes voetbalvelden (35.000 vierkante meter) grote indoorpretpark de grootste van Europa.

Avontuurlijk

Dat bedenker Arno Geul zo hoog inzet, is niet zo verwonderlijk. Het nieuwe attractiepark moet bezoekers spectaculair vermaak bieden. Het publiek kan bijvoorbeeld 'meevliegen' met een straaljager, 'meerijden' met een Formule-1-sportwagen of een 'ruimtevlucht' meemaken, zo blijkt uit het artikel in het Algemeen Dagblad. "Dit soort avontuurlijke belevenissen kun je normaal niet in Nederland ervaren. We hebben tenslotte geen wilde rivieren, azuurblauwe zeeën of steile, besneeuwde bergwanden", zegt Geul in de krant. Volgens hem is het eveneens bijzonder dat het pretpark – in tegenstelling tot andere Nederlandse attractieparken – het hele jaar geopend is.

Buitenland

Het is de bedoeling dat Adventure World in 2011 opengaat. Vastgoedbedrijf Fortress investeert zo'n 125 miljoen euro in het project om het attractiepark te realiseren. Ook de Almeerder politiek is positief over de bouwplannen. Mogelijk gaat Geul ook soortgelijke pretparken bouwen in het buitenland. Zo zijn er al contacten met Luxemburg, maar wat de ondernemer betreft zet hij ook 'Adventure Worlds' neer in steden als Parijs en Moskou.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 april 2008 - 1706