E-krant: Haal meer uit de Meivakantie

Dagjeweg.NL geeft leuke tips voor de vrije dagen

Redactioneel door

archief oud artikel 30 april 2008 De meivakantie staat voor de deur. In deze E-krant krijgt u alvast de leukste tips om de vrije dagen in te vullen. Koninginnedag en Hemelvaartsdag zijn voor iedereen een paar lekkere dagen vrij. Maak nu uw plannen om erop uit te gaan en te genieten van het voorjaar.

Lees ook onze nieuwsbrief met leuke ideeën

Koninklijk genieten

Van 30 april tot en met 3 mei is het weidegebied van Oldebroek decor voor de Lifestyle Parc & Countryfair 'Boven het maaiveld'. Het thema van deze editie is 'Koninklijk genieten'. In het middeleeuwse Campement Puttenstein zijn demonstraties met middeleeuwse wapens, ridders, boogschieten, kaarsen maken, pizza bakken. Lammetjes en veulens laten zien dat het lente is. Het blijft niet alleen bij kijken, tijdens de Fair is het mogelijk om workshops te volgens, bijvoorbeeld bloemschikken, kaarsen maken, pottenbakken en het white washen van meubels . Even bijkomen kan op een van de vele terrasjes rondom het terrein van Kroonluchteratelier ‘De Rode Hoeve’.

Logeren in de omgeving van Oldebroek.

Mondo Verdo

Na een paar jaar geleden met sluiten bedreigd te zijn is het Limburgse park Mondo Verde weer terug op de kaart. Tegenwoordig heeft het themapark in Landgraaf naast Wereldtuinen ook een dierenpark, Dinofauna en een attractiepark. Naast Tropische, Rusische of Engelse tuinen heeft het 250.000 m² grote park witoorpenseelaapjes, wilde katten, kraanvogels, stekelvarkens en vele vogels in een enorme volière. De kinderen kunnen zich uitleven op klimrekken, botsauto's, een klimvulkaan en rotspaden.

Blijven slapen in Landgraaf.

Lang en gelukkig

Assepoester ontmoet Roodkapje en Klein Duimpje. Dat is Lang en gelukkig, een creatieve benadering van het bekende sprookje. Dick van den Toorn, die de domme lakei Knoop speelt, kreeg op 5 april de Gouden Krekel voor zijn rol in de familievoorstelling. Vanwege het succes komt de Lang en gelukkig terug in augustus, de voorverkoop is al gestart. Laat u mee slepen met dit kleurrijke verhaal waarin alles net even anders is. Stil zitten is er niet bij het publiek mag namelijk meezingen en de helden op het toneel waarschuwen voor gemene schurken.

Op zoek naar een hotel in Rotterdam?

Buitenleven

Leer van 27 april tot en met 1 mei het goede leven kennen in Velsen-Zuid tijdens Landgoedfair Beeckestijn. Ondernemers uit binnen- en buiteland laten hier hun bloemen, meubels, woonassesoires en brocante zien. Maar ook modeshows, ambachtelijke hapjes en workshops en demonstratie's dragen bij aan de sfeer van het goede buitenleven. Jazz, opera, tango en diverse theatergroepen zorgen voor live-muziek en vermaak op het historische landgoed. Op 30 april wint de bezoekster met de mooiste creatie, met koninginnehoed, een leuke prijs.

Een dag langer genieten van de Fair?

Tassendetective

Jonge en oudere liefhebbers van tassen en waaiers kunnen hun hart op halen bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Terwijl hun moeders zich vergapen aan de dure designertassen maken de kinderen van 8 tot en met 12 jaar een eigen waaier. De kinderworkshop is op vrijdag 2 mei, graag vooraf opgeven. Sinds kort is in het museum een speurtocht beschikbaar voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze speurtocht is een reis door de tijd en neemt de jeugdige bezoeker mee door de geschiedenis van de tas. "Speuren met Natasja de tassendetective" is te koop in de museumwinkel. Momenteel is naast de vaste collectie een tijdelijke tentoonstelling te zien genaamd Fantastic, waaiers: van modeaccessoire tot eigentijds ontwerp.

Nog niet genoeg van Amsterdam?

Tapas en bonbons

Kookstudio's uit het hele land openen hun deuren tijdens de Nationale Kookstudioweek om te laten zien hoe leuk en leerzaam is om zelf aan de slag te gaan in de keuken. De deelnemende kookstudio's verzorgen van 28 april tot en met 4 mei speciale kookworkshops die een afspiegeling zijn van hun aanbod. Leer van een profesional meer over Tapas, snijdtechnieken, bonbons maken of de Italiaanse keuken. Ook kinderen kunnen knutselkoken of leren barbecuen. De deelnemende kookstudio's hebben een eigen programma samengesteld.

Hotels door heel Nederland.

Kikker met een grote K

Nog tot en met 25 mei logeert Kikker van Max Velthuijs in het Gemeentemuseum Den Haag.De hoofdpersoon uit de geliefde kinderboekjes is samen met zijn vriendjes onderwerp van de expositie Kikker met een grote K. De tekeningen zijn gegroepeerd in vijf herkenbare thema's en worden omringd door passende kunstwerken uit de collectie van het museum. Nog enkele plekken zijn beschikbaar voor de workshop 'Kikker en ik' op 6 en 8 mei. Midden tussen de illustraties horen de kinderen een mooi verhaal en mogen ze in een Kikkerschort een eigen schilderij maken. Tussendoor wacht een potje Kikkermemory. Het kunstwerk en een cadeautje mogen mee naar huis.

Logeren in Den Haag.

In de komende e-krant geven we nog meer aandacht aan het buitenleven. CountryFairs, mooie wandel- en fietstochten horen hier natuurlijk ook bij, net als buitenparken. Hiermee heeft u gelijk leuke tips voor de Pinksterdagen. Kijk rond 1 mei in uw inbox om onze favoriete buitenactiviteiten te ontdekken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 april 2008 - 8891

Dit past bij 'E-krant: Haal meer uit de Meivakantie'