1

Amsterdam musicaltheater rijker

Transformatorhuis opent haar deuren met De Fantasticks

Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2008 Amsterdam, Noord-Holland Het nu nog lege Transformatorhuis op de Amsterdamse Westergasfabriek wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar musicaltheater. Ruim een maand lang is in het Transformatorhuis de musical De Fantasticks te zien, met Arjan Ederveen en Johnny Kraaijkamp in de hoofdrol.

Het nieuwe Transformatorhuis zal worden omgebouwd tot een waar musicaltheater, waar het publiek van 17 april tot en met 25 mei avond aan avond kan genieten van de overbekende musical De Fantasticks, die na 69 landen aangedaan te hebben, nu Nederland aan doet. Naast De Fantasticks, ligt er voor het gebouw aan de Westergasfabriek in Amsterdam nog een musical in het vooruitschiet. Volgend jaar, van 20 april tot en met 10 mei 2009, zal Man van la Mancha het theater betrekken. In deze musical zijn onder meer rollen weggelegd voor Peter Faber en Marjolein Teepen.

Transformatorhuis

Het Transformatorhuis (700m2) is hoog en imposant en heeft een bijzondere sfeer. Het is daarmee ideaal voor feesten en presentaties. Ook vanwege de sfeer, de vorm en de omvang wordt het Transformatorhuis nu al veel gebruikt voor theatervoorstellingen en feesten. Wellicht dat het, met De Fantasticks en Man van la Mancha, definitief musicaltheater genoemd kan worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 april 2008 - 731

Dit past bij 'Amsterdam musicaltheater rijker'