Weg dit weekend

Weekendje in de frisse buitenlucht

Redactioneel door

archief oud artikel 17 april 2008 Het lijkt erop dat komend weekend eindelijk buiten genoten kan worden. Daarom zijn deze week de meeste uitstapjes in de, hopelijk droge, buitenlucht. Ga op zoek naar de beflijster, geniet van het Overijsselse natuurgebied de Wieden of vier de verjaardag van Nickelodeon mee in Safaripark de Beekse Bergen!

Hiep, hiep, Hoera!

Safaripark Beekse Bergen viert dit jaar niet alleen het veertig jaar bestaan van het eigen park, maar ook het vijfjarig bestaan van kinderzender Nickelodeon. Op zaterdag 19 en zondag 20 april staan zowel het safaripark als het naastgelegen Speelland Beekse Bergen volledig in het teken van Nickelodeon en kunnen kinderen en hun ouders genieten van knaloranje Nick-tompoucen, handtekeningen bemachtigen van de cast van de serie ‘Het Huis Anubis’ en meezingen met de nummers van onder meer DJ Nicky, Yes-R, Dré Hazes en Djumbo.

Varen, varen...

De excursieboot van Natuurmonumenten vaart zaterdag 19 april uit naar het zuidelijk deel van het Overijsselse natuurgebied de Wieden, naar het dorp Belt-Schutsloot. De tocht duurt vier uur en vertrekt vanaf bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. Aangezien er maar beperkt plaats is op de boot, is reserveren noodzakelijk. De excursieboten van Natuurmonumenten varen bijna dagelijks een andere route.

Dagje blazen

Meer dan 20 blaasgroepen uit het hele land strijden op zaterdag 19 april voor de felbegeerde zege op de Nationaal Kampioenschappen Jachthoornblazen in het Nationale Park de Hoge Veluwe. De dag staat in het teken van signalenmixen, fanfares en insigneblazen. Ook is er een solocompetitie en een 'jamsessie' als afsluiting van de muzikale dag. Tegen betaling van de parkentree zijn bezoekers van harte welkom op de Picknickweide in het centrum van het park.

Op zoek naar de Beflijster

Op zaterdag 19 april kunnen vogelliefhebbers samen met de enthousiaste gidsen van Landschap Noord-Holland op zoek naar de Beflijster in de Noordduinen in Den Helder. De gidsen vertellen over dit natuurgebied en hebben deze ochtend speciale aandacht voor de vogel. Deze schaarse doortrekker wordt regelmatig waargenomen in de Noordduinen. Aanmelden kan via de website van Landschap Noord-Holland.

De tuin van Ferdi

Zondag 20 april staat in het teken van de kleurrijke tentoonstelling 'Ferdi - Hortisculpturen'. Onder het motto 'De tuin van Ferdi' ondergaan de bezoekers van Het Valkhof in Nijmegen de exotische en mysterieuze jaren '60 kunst van Ferdi. De installatie met reuzeninsecten, vlinders, vleesetende planten en bloemen vormen een speelse wereld. De tentoonstelling is ook uitermate geschikt voor kinderen. Voor de gelegenheid is de expositieruimte uitgerust met smoothiebar en relaxkussens en verzorgt VJ Martijn Grootendorst een videopresentatie op sixtiesmuziek.

Wandelen door Brabantse Schijndel

Nu het voorjaar zich eindelijk begint aan te dienen, is het een mooie tijd om een wandeling door het Brabantse dorp Schijndel te maken. Zondag 20 april is er weer een wandeling gepland. De wandelaars lopen langs allerlei mooie en interessante plekjes van het dorp. De deelnemers krijgen uitleg over de oudste straten van Schijndel, het beeld van "de Wildeman", het verdwenen tramstation en de R.K. St. Servatiuskerk met het oude hervormde kerkje met pastorie. Ook de tachtig beelden die Schijndel rijk is, komen ruimschoots aan bod. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de wandeling.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-04-17 13:58:06 - 1053

Dit past bij 'Weg dit weekend'