Vliegensvlug langs de festivals

Koninklijke Luchtmacht vervoert artiesten naar Bevrijdingsfestivals

Nieuws door

archief oud artikel 5 mei 2008 Zoals elk jaar vervoert de Koninklijke Luchtmacht op 5 mei artiesten die als Ambassadeur van de Vrijheid namens het Nationaal Comité 4 & 5 mei optredens verzorgen op verschillende Bevrijdingsfestivals. Drie Cougar transporthelikopters, afkomstig van de Vliegbasis Soesterberg vliegen de artiesten door Nederland.

Helikopters

Door de inzet van de helikopters is het mogelijk dat de artiesten optredens door het hele land verzorgen. Dit jaar gaat het om de artiesten Ferry Corsten, VanVelzen en Pete Philly & Perquisite. Ze worden naar de volgende steden gevlogen: Vlissingen, Rotterdam, Amsterdam, Roermond, Utrecht, Wageningen, Assen, Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Haarlem, Den Bosch en Almere.

Vliegbasis

Vliegbasis Soesterberg is speciaal opengesteld voor de ondersteuning van de Bevrijdingsfestivals. De Cougar transporthelikopters zijn vanochtend rond 11.15 uur met de artiesten naar de eerste festivals vertrokken, komen in de middag terug naar de vliegbasis om te tanken en vervolgen aansluitend de route langs de diverse festivals. In de avonduren keren de helikopters terug naar Soesterberg.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 mei 2008 - 290

Dit past bij 'Vliegensvlug langs de festivals'