Regen of zonneschijn?

Oertijdmuseum De Groene Poort |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

15 mei 2008 De eerste mooie lentedagen hebben we gehad en nu willen we het liefste zo veel mogelijk naar buiten. Een vrije dag of het weekend is de mogelijkheid om een paar zonnestralen mee te pakken. Zelfs tussen de buien door. Heerlijk om dan samen op pad te gaan naar de zee, de Libelle Zomerweek, een leuk theaterstuk, op de fiets te stappen of te speuren naar een echte schat.

Mei fietsmaand

Mei is dé fietsmaand. Met dit jaar bijzondere routes onder de waterspiegel, voor korte beentjes, langs architectuur of naar Romeinse opgravingen. Van 1 mei tot en met 31 mei is de Meimaand Fietsmaand, het grootste nationale fietsevenement van ons land. Naast ruim 350 fietsroutes heeft ook dit jaar weer een aantal bijzondere hoogtepunten. Een groot aantal routes voert langs mooie gebouwen en tuinen. Normaal zijn deze gesloten voor publiek maar tijdens de Fietsmaand kunnen ze wel bezocht worden. Lees hier meer over op de site van de VVV. Ook over de grens is het verrassend fietsen. Een korte fietsvakantie in Vlaanderen geeft een mooie invulling aan de Meimaand.

Blijf slapen op een mooie plek in Nederland.

Naar zee!

De Week van de Zee zet van 24 mei tot en met 31 mei de zee in de schijnwerpers. Diverse gemeenten en organisaties werken mee aan de ruim 200 culturele, sportieve, spannende en leerzame activiteiten. Het thema van 2008 is 'Op volle kracht vooruit!'. De opening vindt plaats op 24 mei in de Leuvenhaven in Rotterdam met onder andere een bijzondere openingsstunt. Onder begeleiding van live zeemuziek kan er verder gevaren worden op oude en moderne schepen. Of ga op 25 mei naar IJmuiden voor een kitesurfwedstrijd en een strandbioscoop.

Boek een hotel voor een paar dagen aan de kust.

Schatzoeken

Bij een plaatselijke VVV vindt u vaak leuke speurtochten. Zoals bijvoorbeeld in de omgeving van Schijndel. Ondernemende kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hier een schat zoeken. Deze avontuurlijke route van ongeveer 5 kilometer start op de parkeerplaats van de Schaapskooi aan de Martemanshurk. Het deelnamepakket kan bij de VVV worden gekocht. In dit pakket zit een spannend verhaal waar de route in is verwerkt. Schatzoeken kan op 4 plaatsen: in Schijndel bij de Schaapskooi aan de Martemanshurk, in Rosmalen bij de Binckhorst, Waterleidingstraat 2, Bezoekerscentrum Slabroek in Nistelrode en bij Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. Als alle schatten zijn gevonden wacht in Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel een verrassing.

Blijven logeren in Noord-Brabant.

Zitten is een werkwoord

Na een lange dag toe aan wat rust? Neem dan om 21.00 uur plaats op de tribunes in het Rietveld Schröderhuis voor een voostelling met de titel: 'Zitten is een werkwoord'. Zet de koptelefoons op en krijg een intieme blik in het leven van architect Gerrit Rietveld en zijn bijzondere relatie met Truus Schröder. Was zij alleen opdrachtgeefster of ook inspiratiebron, bewonderaarster, of meer? De geschiedenis wordt mede door projecties op de gevel van het huis duidelijk in beeld gebracht. "Ik juich het toe dat niet alleen naar de vorm van het huis gekeken wordt, maar dat men zich ook realiseert dat er mensen van vlees en bloed woonden," zegt de conservator van het Utrechtse museum hierover.

Geen zin om te reizen? Blijf in Utrecht.

Ciao Libella

Mocht u behoefte hebben aan wat extra zonnestralen kunt u terecht op het Almeerderstrand. Van 19 mei tot en met 25 mei slaat het bekende vrouwenblad Libelle hier haar tenten op voor de jaarlijkse Zomerweek. Dit jaar draait alles om de Méditerranée. Geniet in de paviljoens van muziek- en dansoptredens, interviews, massages, modeshows en metamorfoses. Ontmoet in Casa Libelle de columnisten van het blad of bekende schrijvers. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te slenteren langs de verschillende stands of te proeven van allerlei lekkers.

Overnachten in een hotel in Almere.

Ook al last van lentekriebels? Met of zonder partner, op z'n tijd houden we allemaal van een beetje romantiek. De E-krant van 15 mei is gevuld met mooie ideeën om het leven een beetje roze te kleuren. Maak alvast die leuke afspraak en hou uw e-mail in de gaten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-08 15:53:31 - 3412