Muskusos geboren in GaiaPark

GaiaPark |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Meer geboortes zullen zeer binnenkort volgen

9 mei 2008 Kerkrade, Noord-Brabant Opnieuw een geboortebericht, dit keer uit het Gaia Park, waar deze week een muskusos werd geboren. Veel andere dieren in het park zijn hoogzwanger, dus meer geboortes zullen snel volgen.

De geboorte is bijzonder, want het is pas de tweede keer dat er een muskusos wordt geboren in een Nederlandse dierentuin. Precies een jaar geleden, op 18 mei, gebeurde dit voor het eerst; toen ook in het GaiaPark in Kerkrade. Het nieuwe jongetje weegt vijftien kilo en maakt het goed. Volgens de dierentuin 'dartelt het jong vrolijk rond zijn zorgzame moeder'. Het dierenpark verwacht dat een andere muskusos ook binnenkort van een jong bevalt.

Geboortegolf

De geboorte van de muskusos staat niet op zichzelf: de komende weken zullen er veel meer geboortes volgen. Bij de kuifmagabeys (doodshoofdapen)zijn twee vrouwtjes drachtig en ook bij de lynxen, de Przewalskipaarden en de bosrendieren bevallen de komende maanden van één of meerdere jongen. Enkele dieren die de afgelopen maanden zijn geboren, maken nu hun eerste stapjes. Het twee maanden oude dwergnijlpaard zwemt met haar moeder in het water en een gorillapeuter vertedert de bezoekers.

Taart voor mensenmoeders

Het moet niet alleen voor dierenmoeders, maar ook voor 'mensenmoeders' feest zijn, vindt het GaiaPark. Alle moeders worden daarom op 11 mei (moederdag) getrakteerd op een stuk vlaai.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-09 10:06:24 - 896