Kaarsjesavond trekt zelfs Duitsers en Belgen

Nieuws door

Gouda bij Kaarslicht: bijna 30.000 mensen naar evenement

12 december 2007 Gouda, Zuid-Holland De 52e editie van de traditionele Kaarsjesavond in Gouda heeft dinsdagavond volgens organisator Gouda bij Kaarslicht bijna 30.000 mensen naar de in kerstsferen gehulde Goudse binnenstad gelokt. "Zelfs Duitsers en Belgen kwamen naar Gouda."

Op het evenement bij de bekende verlichte Goudse kerstboom op de Markt waren zo'n 10.000 meer bezoekers aanwezig dan vorig jaar. Gerard Jobse,  voorzitter van organisator Gouda bij Kaarslicht, schat dat dinsdag in totaal een 'kleine 30.000 mensen' de  Goudse binnenstad bezochten. Van heinde en ver kwamen dinsdagavond mensen naar Gouda, zegt Jobse. "Zelfs mensen uit België en Duitsland. Ook de haven lag vol met schepen van  schippers die veelal speciaal voor Kaarsjesavond kwamen."

Kosteloos

Dat het evenement zo populair is, komt volgens Jobse omdat het gratis toegankelijk is. "Alle Goudse kerken, musea en concerten zijn kosteloos te bezoeken. Omdat het evenement sinds vorig jaar ook overdag gehouden wordt, komen de bezoekers eerder de binnenstad in. Ook dat zorgt voor een groeiend aantal bezoekers." Ook het optreden van Idols-zangeres Hind lokte volgens Jobse veel bezoekers naar de kaasstad.

Typisch

De voorzitter van Gouda bij Kaarslicht betreurt het dat andere steden als Delft de Kaarsjesavond proberen na te bootsen. Desondanks is hij overtuigd van het blijvende succes van het evenement. Jobse spreekt van een 'typisch Goudse sfeer'. "De met Goudse kaarsen verlichte monumenten als de Sint Janskerk en het historische stadhuis zorgen voor een bijzondere sfeer. Geen andere stad kan daar aan tippen: Gouda is Gouda."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-12 14:17:46 - 1831