Overal creativiteit op Terschelling

Eiland één en al theater tijdens Oerol Festival

Het Oerol Festival op Terschelling Redactioneel door

archief oud artikel 9 juni 2008 Terschelling, Friesland Beeldende kunst, theater, en muziek is dit jaar weer volop te vinden in de straten van Terschelling. Tien dagen lang zal het eiland als podium dienen. Het thema van het Oerol Festival is dit jaar "Tijd". Kunstenaars, muzikanten en theatermakers zullen dit onderwerp terug laten komen in hun werk.

Overal

“Oerol” is dialect voor "overal" en staat voor een oude Terschellinger gewoonte. Als vroeger het voorjaar aanbrak en het vee weer buiten mocht grazen, liepen de dieren "oerol" oftewel overal. Vanwege de dynamiek is het festival "Oerol" genoemd. Het Oerol Festival trekt inmiddels meer dan 50.000 bezoekers per jaar, en heeft 10 dagen lang 24 uur per dag een vol programma. Het festival vindt dit jaar van 13 tot en met 22 juni plaats.

Creativiteit

Het eiland Terschelling dient als podium en inspiratiebron voor theatermakers, muzikanten en beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Strand, bos, duinen en polderlandschap dienen als decor. Op meer dan 60 locaties kun je genieten van de creatieve uitingen. Oerol zorgt voor een "overalgevoel", door een groot publiek te combineren met de kwetsbare natuur. Op veel verschillende plaatsen en locaties. Ook het "samen" gevoel wordt tijdens het festival erg versterkt.