Toerist moet meer besteden in Nederland

Heemskerk wil bijdrage toeristische sector economie vergroten

Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2008 De staatssecretaris van Economische Zaken gaat dit jaar zijn pijlen richten op goed bestedende toeristen, die veel geld uitgeven tijdens korte stedentrips. Volgens Heemskerk was het promotiebeleid de afgelopen jaren vooral gericht op een groei van het aantal buitenlandse toeristen, maar is het tijd voor een nieuwe strategie. "Voor de komende jaren richten we ons op een betere combinatie van aantallen toeristen en bestedingen."

Dit staat in de Toerismebrief die staatssecretaris Heemskerk vandaag presenteert. De komende drie jaar trekt hij ongeveer 50 miljoen uit voor Holland-promotie. Het doel van dit nieuwe beleid is onder andere om de bijdrage van het inkomend toerisme aan de economie te vergroten. Dé manier om dit te bereiken is volgens Heemskerk door grootschalige campagnes op te zetten die gericht zijn op goedbestedende toeristensegmenten, zoals bij korte stedentrips. Ook wil hij meer internationale congressen en beurzen naar Nederland halen.

Grootschalige evenementen

Een goed voorbeeld van een grootschalige beurs is volgens de staatssecretaris de grootste ICT beurs ter wereld (WCIT) die in 2010 naar Amsterdam komt, door de gezamenlijke inspanningen van Economische Zaken, de gemeente Amsterdam, het NBTC en het ICT-bedrijfsleven. Ook de inspanningen van de Nederlandse regering om het WK voetbal in 2018 en de Olympische Spelen in 2028 in ons land te laten plaatsvinden, horen daarbij. Verder is het de bedoeling dat eens in de twee jaar een groot internationaal aansprekend evenement plaatsvindt in Nederland. In 2009 en 2010 is dit het evenement ‘Holland Art Cities'.

China en India

De landen China en India krijgen speciale aandacht in de Toerismebrief. In deze opkomende markten krijgen steeds meer mensen de mogelijkheid te gaan reizen. Chinezen zullen onder meer tijdens de Olympische Spelen worden benaderd om Nederland te bezoeken. Daarnaast zijn het beide opkomende economieën met enorm veel inwoners. Toeristen uit die landen zijn ook zakelijk weer interessant in verband met nieuwe export en investeringsmogelijkheden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 juni 2008 - 329

Dit past bij 'Toerist moet meer besteden in Nederland'