1

Vernieuwing en continuïteit op Houtfestival

Vernieuwend festival brengt ook dit jaar weer cultuur uit de hele wereld

Redactioneel door

archief oud artikel 12 juni 2008 Haarlem, Noord-Holland De Haarlemmerhout in Haarlem staat komend weekend bol van de culturele voorstellingen. Haarlem staat twee dagen in het teken van het Houtfestival met muziek, theater, beeldende kunst, locatietheater, workshops en wereldmarkten.

Het festivalaanbod lijkt ieder jaar verder uit te breiden. Organisaties lokken elke zomer weer bezoekers met onvoorspelbare en interessante voorstellingen. Het Houtfestival in Haarlem probeert zich te onderscheiden door gratis toegang tot een unieke en veelzijdige programmering.

Bijzonder muziekstuk

Het festival begint op zondag met een unieke uitvoering van een grootschalig en bijzonder muziekstuk. Theatercomponist Harry de Wit componeerde een bijzondere versie van ‘Babylon Voices' dat zal worden uitgevoerd door een vijftal koren en een zowel elektronisch als akoustisch ensemble. Daarbij wordt naast het podium ook een gedeelte van het park gebruikt. Verder staan op zondag onder meer Justin Adams' Soul Science, Ljijana Buttler Trio, Rico Rodriguez meets Rude Rich & the High Notes op de planken.

Bijzonder aan het festival zijn de verschillende markten. De Culinaire markt is voor mensen die origineel eten uit een andere cultuur willen proeven. Wie handwerk uit andere landen zoekt kan terecht op de Curiosamarkt en op het Millenniumplein wordt uitgebreid aandacht besteed aan de millenniumdoelstellingen.

Houtnacht

Speciaal voor jongeren vindt op zaterdag voor de tweede keer de Houtnacht plaats. Verspreid over drie podia geven jonge en talentvolle artiesten een optreden. Het Nachtpodium brengt vooral professionals, Chabab Stamppot is er voor jonge talenten en op het nieuwe Digitale Podium is er ruimte voor elektronische muziek, rap en VJ's. MalaVita, Appa en Giovanca zijn enkele namen van artiesten die zullen optreden.

Kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij krijgen de ruimte op het kinderfestival, waar verschillende workshops worden georganiseerd. In de theatertent komen verschillende genres aan bod, zoals verteltheater, mime en poppentheater. Wie zich dus graag laat verrassen, kan dit weekend bij het Houtfestival zeker zijn hart ophalen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 juni 2008 - 460

Dit past bij 'Vernieuwing en continuïteit op Houtfestival'