1

Kangoeroe de boom in

Nieuwe diersoort in Dierenpark Wissel: de boomkangoeroe

Dierenpark Wissel in Epe Nieuws door

archief oud artikel 13 juni 2008 Epe, Gelderland Dierenpark Wissel in Epe heeft er een nieuwe bewoner bij: de Goodfellow boomkangoeroe. Het kangoeroevrouwtje, Buna, arriveerde afgelopen week vanuit een dierentuin in Duitsland. Woensdag mocht ze voor het eerst haar buitenverblijf verkennen. Dierenpark Wissel is de enige dierentuin van Nederland die in het bezit is van een boomkangoeroe.

Omdat Nederland niet zo ervaren is met het verzorgen van boomkangoeroes, hebben twee dierenverzorgers uit Dierenpark Wissel een speciale cursus gevolgd in Duitsland. Hier hebben ze geleerd hoe de dieren verzorgd moeten worden, welk dieet de dieren moeten volgen en waarop gelet moet worden wat betreft de gezondheid.

Aap

Boomkangoeroes zijn anders dan andere kangoeroesoorten, met het grootste verschil dat ze in de boom leven. De eerste ontdekkingsreizigers die deze diersoort tegenkwamen, dachten daarom dat het apen waren. Maar aan onder andere de stevige achterpoten, sterke staart en de buidel is te zien dat de boomkangoeroe familie is van de op de grond levende kangoeroesoort.

Ontdekker

Goodfellow boomkangoeroes hebben hun naam te danken aan hun ontdekker. Ze komen in de natuur voor op Papoea Nieuw Guinea en leven daar in de eiken- en beukenwouden. Boomkangoeroes zitten graag hoog in de bomen en komen maar zelden op de grond. Op deze manier zitten ze dichtbij hun voedsel, ze eten voornamelijk bladeren, en zitten ze op veilige afstand van roofdieren.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juni 2008 - 1191