Beschuit met muisjes in de Nederlandse dierentuinen!

Op kraamvisite bij een okapi, kuifhertje en flamingo

Meer dierentuinen in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Groot kraamfeest in Dierenpark Hoenderdaell! De afgelopen tijd vond er gezinsuitbreiding plaats bij meerdere dierenfamilies. Foto: © Diana Breed

3 juni 2024 bijgewerkt: 4 juni 2024 Opmerkelijk Landelijk Het was weer feest in de Nederlandse dierentuinen. Een okapi, zeldzaam kuifhertje en flamingo, ze kwamen de afgelopen tijd allemaal ter wereld. Ga langs en bekijk de jonge diertjes met eigen ogen!

Hoenderdaell verwelkomt meerdere dierenbaby’s

Anna Paulowna, Noord-Holland - Dierenpark Hoenderdaell blijft alsmaar groeien! In de afgelopen maanden werden er een heleboel dieren geboren. En dit allemaal binnen een periode van zo’n drie weken. Zo zagen half april een alpaca en meerdere ringstaartmaki's het levenslicht, waarna op 29 april grijpstaartstekelvarken Sky werd geboren. Vervolgens kroop er bij de Cubaanse flamingo's eentje uit z'n ei en hadden ook de kamelen er zin in. Op 17 mei werd een kamelenjong geboren en een dag later zelfs nog eentje. De jonkies lurken inmiddels met gemak zelf uit hun moeders uier. Ga snel langs en ervaar het in levende lijve!

Unieke koala's in Ouwehands Dierenpark

Het gaat hier niet om pasgeboren dieren, maar wel om een unieke gebeurtenis in één van de Nederlandse dierentuinen. Misschien heb je het even gemist, maar sinds 25 april wonen er drie koala’s in Ouwehands Dierenpark. Dit zijn de eerste koala’s in Nederland, dus wel een bezoekje waard aan de dierentuin. Wandel door Koalia over droge paadjes en ontdek niet alleen de koala’s, maar ook een mooi, nieuw thema en dierenverblijf in Australische sferen.

Babyboom in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - In DierenPark Amersfoort was er sprake van een heuse babyboom. Zo vind je bij de apenfamilies alleen al twee kleintjes. Op het eiland bij de Expeditie-rivier spot je een nieuw geelborstkapucijnaapje en waarschijnlijk slingerend over de vallei een kleine chimpansee. Verder is er een pelikanenkuikentje geboren, een tot nu toe onbekend aantal prairiehondjes en een giftige plompe lori-tweeling. Een bijzonder dier waar je wel even naar moet speuren. Niet alleen wonen ze in het donkere dierenverblijf De Nacht, ook zitten ze vaak verstopt in de bomen en tussen de planten. Goed kijken dus!

Foto 2. Het kleine geelborstkapucijnaapje ligt nog lekker knus bij z'n moeder. Foto: DierenPark Amersfoort

Reuzentoerako spreidt vleugels in AviFauna

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland - Het vogelpark AviFauna heeft er weer een aantal vogels bij! Zo kwamen er de afgelopen tijd weer twee bedreigde Rüppells giertjes bij dankzij de succesvolle broedmachine van Diergaarde Blijdorp. Daarnaast werden in mei nog vijf kleine, zwarte ibissen geboren. Zij slaan hopelijk begin juni hun vleugels uit! Welke vogel wél al rondvliegt, is het kleintje bij de reuzentoerako's. De reuzentoerako kun je niet missen! De volwassenen vallen enorm op met hun prachtige, felgele snavel.

Foto 3. De aandoenlijke, kleine reuzentoerako in vogelpark AviFauna heeft inmiddels zijn vleugels uitgeslagen. Foto: © AviFauna

Zeldzaam kuifhertje erbij in Blijdorp

Rotterdam, Zuid-Holland - Na een draagtijd van ongeveer een half jaar beviel moeder kuifhert in Diergaarde Blijdorp begin mei voor het oog van de livestreamkijkers. Het kleine kuifhertje stond al na enkele minuten op eigen benen. Wel werd het hertje uiteraard nog gesteund door de moeder, zodra het de eerste stapjes maakte in het verblijf. Bekijk hieronder alvast de vertederende beelden. Wedden dat je binnen no time een bezoek plant?

Op kraambezoek bij bijzondere okapi in Beekse Berg

Hilvarenbeek, Noord-Brabant - De bedreigde dieren worden goed in stand gehouden, want ook in Safaripark Beekse Bergen is er weer eentje bij. In dit geval gaat het om een okapi, dat letterlijk een kleine look-a-like van de giraf is. Het is namelijk wel een veel kleiner beest dan een werkelijke giraf. Toch noemen ze de okapi weleens 'bosgiraf'. Op 8 mei werd de mini okapi uitgepoept door de moeder, zoals het ook gaat bij giraffen. Zoals bij elke geboorte was het even spannend, maar gelukkig gaat het goed met moeder en jong. Meteen zin om op safari te gaan naar Beekse Bergen? Dat kan en ook zeker voor de kleine okapi, wel kun je hem op het moment alleen bewonderen via een tv-scherm.

Foto 4. Ook Beekse Bergen helpt mee bij de bescherming van bedreigde diersoorten. Sinds kort vind je daar deze kleine okapi! Foto: Beekse Bergen

Niet geboren, maar wel nieuw

Rotterdam, Zuid-Holland - Het is niet pasgeboren, maar wel een nieuw dier en zeker niet de minste! Sinds vrijdag 24 mei heeft Diergaarde Blijdorp er een bewoner bij: de woeste, Sumatraanse tijger. Roarr! Mannetjestijger Geram is niet de eerste Sumatraanse tijger in Blijdorp, maar zeker meer dan welkom. Het diersoort wordt namelijk bedreigd. Geram is verhuisd uit de dierentuin van Aalborg in Denemarken en krijgt later hopelijk nog gezelschap. In de zomer wil het dierenpark een vrouwtjestijger overbrengen uit een Franse dierentuin. Zij krijgen dan allebei de tijd om even te wennen aan het park. Daarna is het tijd om te koppelen! Blijdorp hoopt dan dat het klikt tussen de twee tijgers. Zo houden ze het diersoort in leven dankzij eventuele nieuwe tijgertjes.

Foto 5. De Sumatraanse tijger Geram zorgt later hopelijk voor nageslacht samen met de vrouwtjestijger, die later ook in Diergaarde Blijdorp komt wonen. Foto: Diergaarde Blijdorp

Meer dagjes dierentuin

Foto 6. Is deze pasgeboren grijpstaartstekelvarken in Dierenpark Hoenderdaell niet schattig? Foto: © Diana Breed

Laatst gewijzigd: 2024-06-04 13:55:44 · Gepubliceerd: 3 juni 2024 - 1460