Beschuit met muisjes in de Nederlandse dierentuinen!

Op kraamvisite bij een fossa, zeehondenpup en berberaapje

Meer dierentuinen in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Dierenpark WILDLANDS had afgelopen maand een primeur. Daar is voor het eerst een zeehondenpup geboren! Foto: WILDLANDS

12 juli 2024 Opmerkelijk Landelijk Het was weer feest in de Nederlandse dierentuinen. Een berberaapje, zeldzame fossa en zeehondenpup, ze kwamen de afgelopen tijd allemaal ter wereld. Ga langs en bekijk de jonge diertjes met eigen ogen!

Flamingo geboren (en op komst) in Ouwehands Dieren

Rhenen, Utrecht - In de lente is het broedseizoen in volle gang en dat merkt ook Ouwehands Dierenpark. De afgelopen tijd kwamen er veel dieren bij en ook vorige maand was er sprake van uitbreiding. Toen werd er een kleine Cubaanse flamingo geboren. Aww! Het kuiken ontwikkelt zich snel. Waarschijnlijk zie je het beestje dus al goed lopen, wanneer je langsgaat. O, en mogelijk zie je meer eieren liggen. Ze zijn namelijk nog niet allemaal uitgebroed. Net als bij de pelikanen trouwens, waar ook een aantal bebroede eieren liggen. Wie weet maak je dus nog een geboorte mee!

Foto 2. Misschien krijgt deze kleine Cubaanse flamingo in Ouwehands Dierenpark er ook nog één of meerdere broertjes of zusjes bij. Foto: Ouwehands Dierenpark © Joke Kok

Zeldzame dieren erbij in ZooParc Overloon

Overloon, Noord-Brabant - In ZooParc Overloon gebeurde een paar weken geleden wel iets heel bijzonders! Daar zijn voor het eerst twee mhorrgazelles geboren. Goed nieuws, want het dier wordt in het wild zeer bedreigd. Voortplanting bij mhorrgazelles in de dierentuinen is dus van groot belang. Naast de twee mhorrgazelles werden eerder ook twee zeldzame fossa’s geboren. Bekijk hieronder schattige beelden van de fossa's:

Williams dwerggekko uit ei gekropen in ARTIS

Amsterdam, Noord-Holland - Ook bij de bedreigde Williams dwerggekko’s in ARTIS is een baby uit het ei gekropen. In juni verwelkomde de dierentuin het kleine, nu nog groene reptiel. Of het een mannetje of vrouwtje is, weten we over een paar maanden. Dan zou de kleur kunnen veranderen in azuurblauw, mocht het een mannetje zijn. Anders houdt de kleine gekko de groenbruine kleur, waarmee die overigens wel goed gecamoufleerd is.

WILDLANDS verwelkomt eerste zeehondenpup

Emmen, Drenthe - WILDLANDS had afgelopen maand een primeur, wat betreft de geboorte van nieuwe dieren. Voor het eerst is er een zeehondenpup geboren! Al zou de moeder hoe dan ook in het Drentse dierenpark zijn bevallen. Ze werd immers als een drachtige zeehond overgebracht naar WILDLANDS. En nu is de kleine er eindelijk! Momenteel zit ‘ie nog aan het moedermelk, waardoor de zeehondenpup snel zal groeien: van zo’n tien kilo tot ongeveer 24 kilo. Wow!

Foto 3. In het havengebied van Nortica in WILDLANDS zwemt sinds vorige maand een kleine zeehond rond. Foto: WILDLANDS

Kleine zebra huppelt door Burgers’ Zoo

Arnhem, Gelderland - Over de safarivlakte van Burgers’ Zoo huppelt sinds vorige maand een zebraveulen. Meteen bij de geboorte was de kleine zebra al vrij groot! Wel kreeg het beestje niet meteen de bekende strepen in zwart en wit. Zebraveulens zijn eerst altijd meer bruin en wit. Maar mogelijk zie je de normale kleuren inmiddels beter, nu het dier alweer een maand oud is. En anders valt het kleintje in ieder geval op!

Eerste berberaapjes geboren in GaiaZOO

Kerkrade, Limburg - Ook in de Limburgse dierentuin GaiaZOO is een dier voor het eerst bevallen. Hun berberapen, een bedreigde diersoort, wonen sinds 2017 in het park, maar hebben nu eindelijk gezinsuitbreiding! En eind vorige maand is er niet één, maar zijn er meteen twee berberaapjes geboren. De kleintjes zullen zich snel thuis voelen binnen de groep. Bij berberapen is het normaal dat na een bevalling de hele groep zich richt op het pasgeboren dier. Lief, hè?

Foto 4. Het pasgeboren berberaapje in GaiaZOO wordt meteen opgenomen door de hele groep. Foto: GaiaZOO

Meer dagjes dierentuin

Foto 5. Op sommige pasgeboren dieren word je gewoon spontaan verliefd, zoals deze zeldzame fossa's in ZooParc Overloon. Foto: ZooParc Overloon

Laatst gewijzigd: 2024-07-11 09:40:08 · Gepubliceerd: 12 juli 2024 - 1659