1

Groen de zomer in!

Deze zomer elke zondag theater en muziek in Rotterdam

Redactioneel door

archief oud artikel 18 juni 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Ongedwongen genieten van lekkere muziek en theater tijdens de Zomerzondagen in Het Park in Rotterdam. Het is misschien geen grootschalig festival, maar daarom zeker niet minder leuk. In juni en juni is Het Park onder de Euromast in Rotterdam het decor voor zomerse muziek, hilarisch theater en een uitgebreid kinderprogramma. In deze periode is er elke zondag wel iets te doen.

Het is inmiddels de 9e keer dat dit festival in Rotterdam wordt georganiseerd. Het is een leuk en gratis festival, dat voor iedereen iets te bieden heeft. Bezoekers worden onthaald door diverse muziekstijlen, van uiterst dansbare Zuid-Amerikaanse forró en salsa tot opzwepende gipsy, tranentrekkende country of gepassioneerde tango. Er is opnieuw een afwisselend programma met zomerse muziek, gevarieerd theater en dit jaar allerlei activiteiten vanwege het Rotterdamse Groenjaar.

Groen Doen

Gemeente Rotterdam heeft 2008 uitgeroepen tot Groenjaar. Het Park is natuurlijk al groen van zichzelf, dus tijdens de ZomerZondagen staat het vooral in het teken van Groen Doen. Alle workshops hebben betrekking op het Groenjaar, waaraan zowel volwassenen als kinderen mee kunnen doen. In het kader van het Groenjaar, zijn er diverse Groen Doen activiteiten, waaronder de nieuwe act "Groen" van het Mobiele Naaiatelier. Hier kan het publiek haar kleding kan laten pimpen en vermaken met uitsluitend natuurlijke materialen.

Muziek en theater

Elke zondag is er afwisselend theater en muziek te vinden, dat voor elke leeftijd geschikt is. Op zondag 22 juni is er, naast de vaste Groen Doen workshops, ook dansmuziek te horen. Forrâ is dansmuziek uit de sertão, het barre achterland in het noordoosten van Brazilië. Maar iets heel anders dan deze Braziliaanse sferen is het poppenspel van Gert Dupont, Billy the Tit. Dit is tevens de premiere van het stuk. Andere muziek is er op 29 juni. Dit keer meer blues uit New Orleans. Het repertoire van Captain Gumbo bestaat uit cajun- en zydecoklassiekers. Maar ook op deze dag is er meer dan muziek te horen. Een hele bijzonder voorstelling is er te zien van Theater Maatwerk. Theater Maatwerk maakt al 20 jaar theatervoorstellingen met acteurs met een verstandelijke beperking. Ook deze voorstelling beleeft tijdens de Zomerzondagen zijn premiere. De laatste zondag van dit festival is op 13 juli. Op deze dag is er onder andere een voorstelling van Teatro Pachuco(VS). Deze groep combineert elementen uit de stille film met die van de Europese clownerie. Maar ook deze laatste dag kan de muziek natuurlijk niet ontbreken. Het is inmiddels een traditie geworden op de laatste Zomerzondag: Balkanritmes. Dit jaar zorgt Va Fan Fahre voor de feestelijke afsluiter, een legertje Belgische blazers rond accordeonist Michael De Schryver die Balkan brass met andere wereldmuziekinvloeden verweven.

Klieder en Klodder

Naast de voorstellingen en muziek, komen juf Klieder en Klodder knutselen met de kids en dit jaar kunnen alle volwassenen ook meedoen. Kinderen kunnen vogelhuisjes en voederplankjes maken, plantenpotjes versieren, het spelletje 'vang de bij' of een bloemenboekenlegger maken, windlichtjes voor in de tuin, vogelverschrikkers of –lokkers en ga zo maar door! En geen Klieder en Klodder zonder prachtig schminkwerk. Elke zondag is er gelegenheid om te kliederen en klodderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 juni 2008 - 1045

Dit past bij 'Groen de zomer in!'