Spelregels van Amsterdam

Amsterdam overhandigt toeristen spelregels

Nieuws door

archief oud artikel 20 juni 2008 Amsterdam, Noord-Holland De Gemeente Amsterdam gaat een informatieve plattegrond onder de bezoekers van de binnenstad verspreiden. Behalve een kaartje van het centrum, treffen toeristen ook praktische informatie aan en een aantal spelregels die gelden in de stad.

Toeristen weten over het algemeen de toeristische plekken wel te vinden, maar zijn niet op de hoogte van de regels die er gelden. Zo geldt in het Wallengebied een alcoholverbod en is op een aantal plaatsen cameratoezicht. Ook wordt er gewezen op het verbod op publiek drugsgebruik en urineren op straat. Er staan echter ook tips en bezienswaardigheden op de kaart en uiteraard een aantal nuttige adressen. De kaart wordt onder meer verspreid via hotels, rondvaartboten, VVV-kantoren en door de politie.

Samenwerking

Het kaartje is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam, Politie Amsterdam-Amstelland, Amsterdam Toerisme & Congresbureau, Platform Criminaliteits Beheersing Amsterdam-Amstelland en stadsdeel Centrum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 juni 2008 - 186

Dit past bij 'Spelregels van Amsterdam'