1

Met SpongeBob en Dora de achtbaan in

Eigen themagebied voor kinderzender Nick in Movie Park Germany

Movie Park Germany door

archief oud artikel 23 juni 2008 De kinderzender Nick (in Nederland bekend als Nickelodeon), heeft afgelopen vrijdag een waar Nickland geopend in het film-en entertainmentpark Movie Park Germany. Nickland beslaat zo'n 30.000 vierkante meter en bevat 16 attracties. Hiermee heeft Movie Park Germany één van de grootste Nick-themagebieden van de wereld in huis.

Tot de nieuwe attracties behoren onder andere de dertig meter hoge "Splat-O-Sphere", een carrousel waarbij je de vliegbaan door een joystick zelf kunt beïnvloeden. De "Avatar Air Gilder", waarbij je je liggend door de lucht zweeft, is uniek in de wereld. Naast deze twee grote attracties, biedt het themagebied vijf carrousels voor kinderen en twee compleet verbouwde achtbanen.

Met de bus naar Nickland

Nieuwsgierig geworden? DagjeWeg.NL heeft voor u een aantal aantrekkelijke busarrangementen naar Movie Park Germany, waar u onder andere het Nick-themapark met eigen ogen kunt bekijken!

2 dagen Movie Park Germany, CourtYard Hotel, v.a. € 89,- p.p.
Op zaterdag vertrekt u naar Movie Park Germany, waarna u de hele dag op dit park kunt doorbrengen. Rond 20.00 vertrekt u naar het 4-sterrenhotel. Op zondagochtend stapt u weer in de bus naar Nederland en bezoekt het outletcentrum in Roermond. Aan het einde van de middag vertrekt de bus naar huis.

4 dagen Moviepark Germany-Phantasialand, Mercure Hotel Hagen, v.a. € 199,- p.p.
Heeft u aan één dag pretpark niet genoeg? Ga dan 4 dagen mee naar Duitsland!
U vertrekt op maandag naar Keulen en brengt een bezoekje aan deze mooie stad. Daarna vertrekt u naar het Mercure hotel, om de volgende ochtend af te reizen naar Movie Park Germany. Op woensdag gaat u naar Phantasialand, een pretpark waar u oren en ogen tekort komt. De laatste dag vertrekt u weer naar Nederland. Onderweg doet u nog het enorme winkelcentrum in Oberhausen aan.

Mijlpaal

De openingsceremonie is verzorgd door de Nick-moderatoren Lars Dietrich en Nela, samen met de Nick-helden SpongeBob, Dora en de Backyardigans. De directeur van Movie Park, Wouter Dekkers is blij met het nieuwe themagebied, zo zegt hij in een persbericht: "Het nieuwe Nickland is een mijlpaal voor Movie Park Germanie. Het is met in totaal veertien miljoen euro één van de grootste investeringen in de geschiedenis van het park. De samenwerking met Nick en de aanwezigheid van de populaire figuren als SpongeBob en Dora zijn voor ons een schot in de roos."

Focus op gezinnen

Met de voltooiing van Nickland, heeft het park zijn oriëntatie op gezinnen voortgezet en zijn er nu veel meer attracties die voor zowel kinderen als volwassenen een bezoekje waard zijn. Leuk voor de allerkleinste bezoekers: ieder kind krijgt bij aankomst bij het park een Nick-reispas. Voor elke gereden of gevaren attractie, wordt een stempel in de reispas gezet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 juni 2008 - 5667