1

Zomer in je bol

Genieten van de vele activiteiten in de buitenlucht

Attractiepark Duinrell Redactioneel door

archief oud artikel 26 juni 2008 De zomer heeft zich aangediend in Nederland, dus voor DagjeWeg.NL genoeg reden om een zomerse selectie voor u te maken. Geniet van een roseetje op het strand, ontdek alle nieuwe trends op het gebied van lifestyle of ga eens cultuur snuiven op De Parade.

Roze drankje

Het is een typisch zomerdrankje: rosé. Hoewel deze wijn pas sinds enkele jaren echt populair is, bestaan er tegenwoordig al duizenden rosés op de Nederlandse markt. Er is veel variëteit in smaak, kwaliteit en prijs. Reden genoeg om eens wat 'roseetjes' te proeven tijdens Rosé aan Zee. Op 28 juni staan zo'n 150 verschillende soorten rosés op de proeftafels van Mango's aan het Zandvoortse strand.

Rick's Mega Fandag

Rick de Kikker, de gastheer van Attractiepark Duinrell in Wassenaar, heeft zondag 29 juni aanstaande uitgeroepen tot ‘Rick's Mega Fandag'. Rick heeft een aantal leuke verrassingen in petto. Samen met zijn vriendin Lelie staat hij uiteraard de hele dag in het middelpunt van de vele activiteiten. Ook de Duinrell Expres rijdt enkele keren per dag door het park met aan boord het Entertainmentteam, naar verwachting gevolgd door een stoet kinderen. De Expres stopt bij het Kikkerrad en daar laten zes medewerkers van het Entertainmentteam een aantal dansen zien uit ‘Grease'. Rick de Kikker danst mee als special guest.

Op bezoek bij de populairste familie van Nederland

Dit weekend staat het Stripmuseum Groningen helemaal in het teken van één van de populairste families van Nederland: Jan, Jans en de Kinderen. Wil je een rol spelen tussen Karlijn, Katootje en Jeroentje, grijp dit weekend je kans! Of laat jezelf schminken als Rode Kater. Ook is het mogelijk je eigen familiestrip te tekenen tijdens een gratis workshop. Op zondag is, Jan Kruis, de geestelijk vader van Jan, Jans zelf aanwezig, om zijn werk van een handtekening te voorzien.

Rijksmuseum van Oudheden ruimt op

Deze zomer ruimt het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden zijn zolder op. Maar liefst 95% van de collectie van het museum is onzichtbaar voor publiek. Daar komt deze zomer verandering in. Twee van de verborgen verzamelingen zijn nu al te zien in de tentoonstellingen 'Beeldschoon. Meesterwerken in gips' en 'Europa. Verborgen vondste'. Onder de antieke kopieën van beroemde klassieke beelden en archeologische vondsten uit acht Europese landen en regio's zijn bijzondere en zeldzame stukken, die bovendien veel vertellen over de geschiedenis van de collectie van het museum.

Paarden en lifestyle

Wilt u op de hoogte zijn van alle laatste snufjes op het gebied van lifestyle? Ga dan naar de exclusieve Outdoorfair op Renbaan Duindigt in Wassenaar. Zo'n zestig standhouders staan klaar met lifestyle producten op het gebied van Art&Culture, Antiques, Fashion&Trends, House & Garden, juwelen en nog veel meer. De fair wordt gecombineerd met de paardenraces die op zondag gehouden worden. Op deze dag neemt de dame met de fraaiste hoed een prijs in ontvangst.

Cultuur snuiven in Den Haag

Het rondreizend festival De Parade is alweer even in het land, met Rotterdam als beginstation, maar doet vanaf morgen voor anderhalve week Den Haag aan. Dit jaar ligt de nadruk op dans met onder andere voorstellingen van Dansgroep Kristina de Châtel, Conny Janssen Danst, David Middendorp en 2moveDanceCompany. Uiteraard is er ook voldoende aandacht voor muziek, theater en film. Dit jaar wordt voor het eerst samen met het Nederlands Film Festival een aantal korte films geselecteerd, die te zien zijn in het Lightbuilding, de lichtste bioscoop van Nederland. Geen tijd om naar Den Haag te gaan? Geen paniek, na Den Haag reist het festival door naar Utrecht en sluit af in Amsterdam.

Een aantal leuke tentoonstellingen en evenementen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze activeiten te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 juni 2008 - 3185