1

Geboortegolf bij Apenheul

28 jonge doodshoofdaapjes in Apeldoornse park

Bezoek Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 7 juli 2008 Apeldoorn, Gelderland Het is een drukte van jewelste in Apenheul: in het dierenpark zijn de afgelopen weken al 28 doodshoofdaapjes geboren. Meer aapjes worden nog verwacht.

Het is heel moeilijk om de razendsnelle aapjes te tellen, maar het zijn er inmiddels al 28. De jonge doodshoofdaapjes worden bijna altijd 's nachts geboren en zijn de volgende ochtend al op de ruggen van hun moeders te zien.

Paarseizoen

"Het is niet uitzonderlijk dat er zoveel baby's tegelijk worden geboren", zegt Ellen Halfwerk van Apenheul. Doodshoofdaapjes hebben, in tegenstelling tot de meeste andere apensoorten, een vast paarseizoen. De baby-aapjes worden daardoor allemaal tegelijk geboren, na een draagtijd van ongeveer 160 dagen.

Meer apen

Behalve de jonge doodshoofdaapjes, zijn er nog meer baby-aapjes geboren in Apenheul. "Het is een leuke tijd van het jaar om het park te bezoeken. De meeste apen - ook de pasgeboren apen - lopen vrij rond door het park", zegt Ellen Halfwerk. Het Apeldoornse park heeft nu meer dan 125 doodshoofdaapjes.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 juli 2008 - 1228