Olifanten verhuizen naar Brabant

Dierenrijk Mierlo krijgt drie nieuwe inwoners

https://www.dagjeweg.nl/tip/956/Dierenrijk-Europa Nieuws door

archief oud artikel 10 juli 2008 Mierlo, Noord-Brabant Dierentuin Dierenrijk in Mierlo heeft er nieuwe inwoners bij. Het gaat om de drie olifanten Than Myan, Kan Kaung en Sibu. Ze werden noodgedwongen overgeplaatst.

Bij olifanten heerst een sterke hiërarchie. Het drietal veroorzaakte onrust in de dierentuinen in Emmen en Rotterdam. "Ons nieuwe olifantenverblijf was net klaar. Daarom benaderden de dierentuinen in Emmen en Rotterdam ons", vertelt Martin van Hees, vestigingsdirecteur van Dierenrijk Europa. "Eén plus één is dus twee. En in dit geval drie."

"Eén plus één is dus twee. En in dit geval drie."

Publiekstrekker

Van Hees is niet bang dat de drie puberende olifanten ook in het nieuwe verblijf gaan rebelleren. "Nee hoor, we zijn heel erg blij met het trio. Het is juist leuk dat ze een beetje puberen, want dan zijn olifanten ondeugender en speelser. Hier en daar maken ze wat kapot en ook vinden ze het leuk om elkaar te plagen. Hopelijk worden het goede publiekstrekkers."

En als er toch onrust ontstaat? Dan is het nieuwe verblijf van 12.000 vierkante meter groot genoeg voor Than, Kan en Sibu om elkaar te ontlopen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-07-10 11:36:25 - 316