1

Op maat gemaakte fietstocht door Utrecht

Provincie sluit fietsroutes op elkaar aan

Nieuws door

archief oud artikel 10 juli 2008 Utrecht, Utrecht Eigen fietstocht maken in de provincie Utrecht? Dat is nu een stuk makkelijker dankzij het nieuwe fietsnetwerk. Meer dan 300 genummerde bordjes leiden fietsers van knooppunt naar knooppunt.

Het grote voordeel is dat fietsers zelf kunnen kiezen waar ze heen gaan. Ieder knooppunt splitst zich op in verschillende wegen, die weer naar andere knooppunten leiden. Verdwalen is bijna niet mogelijk.

"Je kunt kiezen voor een klein rondje of een groter rondje. Net waar je zin in hebt. Het is een hele nieuwe manier van de omgeving verkennen", vertelt Clarion Wegerif van Fietsersbond Nieuwegein.

Routeplanner

Fietsers die nog meer vrijheid willen kunnen op de website 'Fietsen in de provincie Utrecht' zelf een route samenstellen. De fietsrouteplanner is ontwikkeld door vrijwilligers van de Fietsersbond. "Makkelijk als je per fiets naar een attractie of een vriend of vriendin wilt gaan", legt Wegerif uit. "Het is niet bedoeld om fietstochten mee te maken."

Momenteel zitten alleen de provincies Drenthe, Friesland, Utrecht, Gelderland en een deel van Noord-Brabant in het bestand. In 2009 is heel Nederland bedekt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-07-10 15:49:13 - 601

Dit past bij 'Op maat gemaakte fietstocht door Utrecht'

1 reactie