1

Larenaars: "Geen standbeeld van Mol"

Inwoners zien liever een beeld van schrijver H.W. Heuvel

Nieuws door

archief oud artikel 11 juli 2008 Lochem, Gelderland Een nog te plaatsen standbeeld van Albert Mol wekt een golf van irritatie op in het Gelderse Laren. Leden van de plaatselijke belangenvereniging Wakker Loarne voelen niets voor een levensgroot beeld van de in 2004 overleden cabaretier en acteur. Ze zien liever dat de Achterhoekse schrijver H.W. Heuvel in het brons wordt gegoten.

Maandag tijdens de ledenvergadering van Wakker Loarne stond een Larenaar op en sprak de inmiddels beroemde woorden: "Wat moeten we met een beeld van ene A. Mol?" Deze opmerking werd bekroond met een flink applaus. Albert Mol heeft jarenlang in Laren gewoond. Toch liet het bekende panellid van 'Wie van de Drie' zich nauwelijks zien in het dorp. Hierdoor staan inwoners niet achter het standbeeld.

"Wat moeten we met een beeld van ene A. Mol?"

Cadeau

Voor zaakwaarnemer Jack Seuren, zwager van kunstenaar Wim Kuijl, was het een zure avond. Hij kondigde deze week aan dat hij het bronzen beeld van Kuijl cadeau doet aan de gemeente. Vreemd genoeg weet de gemeente Lochem niets over de plannen. "Wij weten net zoveel als er in de krant staat", vertelt een communicatiemedewerker van de gemeente. "Als het beeld wordt geplaatst, dan heeft de kunstenaar sowieso een vergunning nodig."

Er zijn andere plaatsingsmogelijkheden, zoals in de nabije omgeving van het Music Sacrum in Arnhem en een verzorgingshuis in Amsterdam. Seuren gaat de komende weken kijken welke van de drie locaties het meest geschikt is.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 juli 2008 - 1120

Dit past bij 'Larenaars: "Geen standbeeld van Mol"'