Efteling start sprookjesradio

Radiozender brengt vrolijke muziek, magisch nieuws en spannende sprookjes

Bezoek De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2008 Kaatsheuvel, Noord-Brabant Sinds vanmorgen heeft De Efteling een eigen radiostation. Efteling Radio zendt vrolijke muziek uit en sprookjesfiguren bezoeken af en toe de studio. Regelmatig worden er sprookjes voorgelezen. Efteling Radio is in de omgeving van Kaatsheuvel via de ether (104.3 fm) te beluisteren. De rest van Nederland kan via het internet meeluisteren.

De gezongen slogan "Een wereld vol wonderen... Efteling Radio - 104.3" klinkt tussen de liedjes door. Efteling Radio probeert de magische sfeer van het park over te brengen via de radio. Dat lukt aardig, want het is heerlijk om naar de feel good music te luisteren. Het radiostation draait niet alleen muziek, maar heeft ook allerlei programma's. Er worden bijvoorbeeld sprookjes voorgelezen en ieder uur is er een nieuwsuitzending. Het weervrouwtje kondigt 'een mooie en wonderlijke middag' aan en de rubriek 'Hoort, zegt het voort' brengt speciale Efteling-nieuwtjes.

De nieuwe radiozender past goed bij De Efteling, vindt directievoorzitter Bart de Boer: "Een eigen radiozender past heel goed bij onze wens om de 'Wereld vol Wonderen' ook buiten de poorten van de Efteling te brengen". Het sprookjespark timmert flink aan de weg, want op televisie heeft het ook al een populaire serie, de 'Sprookjesboom'. Efteling Radio is vooral bedoeld voor mensen die van plan zijn De Efteling te bezoeken. Zo kunnen ze alvast in de sfeer komen. Eenmaal in een straal van 15 kilometer van het park kan ook de autoradio worden afgestemd op 104.3 fm.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 juli 2008 - 864