1

Loopvakantie naar Athene: 16 dagen

Google Maps introduceert routeplanner voor voetgangers

Nieuws door

archief oud artikel 24 juli 2008 Na weken van regen laat de zon zich weer zien in Nederland. De auto wordt aan de kant gezet en mensen gaan lopend naar het werk. Maar hoe kom je er? Het Amerikaanse bedrijf Google neemt de voetganger vanaf vandaag bij de hand.

De normale route verandert als een automobilist de benenwagen gebruikt: de snelweg nemen is zelfmoord, heuvelachtige straten kunnen beter achterwege worden gelaten en eenrichtingswegen zijn toegankelijk. Voor de sporadische wandelaar heeft Google Maps een nieuwe functie ingebouwd: een routeplanner voor voetgangers.

Kinderziekten

Het systeem werkt net zoals andere routeplanners, alleen heeft het een extra functie voor voetgangers. Is de route korter dan tien kilometer, dan laat Google het ideale looptraject zien. Toch zitten er nog wat haken en ogen aan het systeem. "We zien niet altijd of een bepaalde weg een voetpad heeft. Of dat er een oversteekmogelijkheid is", legt Andy Schwerin uit. Hij ontwikkelt software voor Google. "We verzamelen op dit moment steeds meer data om het systeem in de toekomst beter te maken."

Verre reis

De routeplanner biedt zeker een leuk opstapje voor mensen die van een wandelvakantie houden. Wie van Amsterdam naar Parijs wil lopen, doet er ruim vier dagen over. Liefhebbers voor Athene zijn zestien dagen onderweg, zonder pauzes. Een keer wat anders dan de Vierdaagse, nietwaar?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 juli 2008 - 929

Dit past bij 'Loopvakantie naar Athene: 16 dagen'

1 reactie