1

Staking op Duitse vliegvelden

Vooral veel reizigers gedupeerd in Hamburg en Frankfurt

Nieuws door

archief oud artikel 28 juli 2008 Het personeel van vliegmaatschappij Lufthansa is vannacht begonnen aan een staking van onbepaalde duur. Tienduizenden passagiers, met name vanaf Frankfurt en Hamburg, zullen de dupe zijn van de staking.

Het geschil gaat, zoals meestal bij stakingen, om geld. Het Lufthansapersoneel eist een loonsverhoging van bijna tien procent, terwijl de vliegtuigmaatschappij niet meer dan een krappe zeven procent wil toegeven. De Duitse vakbond Ver.di riep het personeel daarom op om te staken tot Lufthansa toegeeft aan de looneis. Bij Lufthansa werken 50.000 werknemers.

Vervelende timing

Vanaf de verschillende Duitse luchthavens vertrekken dagelijks honderden Lufthansa vluchten, met soms wel honderdduizend passagiers per dag. Omdat de staking midden in de zomer valt, worden duizenden vakantiegangers gedupeerd door de staking.

Nog geen grote problemen

Vooralsnog gaan veel vluchten nog gewoon door. "Dat komt", zegt een woordvoerder van Lufthansa tegen de Duitse krant Bild, "omdat vooralsnog alleen het grondpersoneel en het technische personeel staken." Als ook het vliegtuigpersoneel gaat staken - vakbond Ver.di rekent daarop - zijn de problemen een stuk groter.

Nederlanders in Duitsland

Sinds de invoering van de vliegtaks wijken steeds meer Nederlandse toeristen uit naar Duitse luchthavens, waar geen extra belasting betaald hoeft te worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 juli 2008 - 547

Dit past bij 'Staking op Duitse vliegvelden'