Zonnige uitstapjes

 
Redactioneel door

2 augustus 2008 Vakantie, lange zomerdagen, genoeg tijd om eens iets leuks te ondernemen. De zon schijnt, maar de vraag is: Wat gaan we doen? Om met die vraag niet de hele dag te verspillen; een paar goede tips om elke vrije dag ten volle te benutten! Van vroeg tot laat voor iedereen een lekker dagje weg.

Voor de vroege en vooral sportieve vogels is een kanotocht door de Biesbosch een echte uitdaging. De tocht begint om 6.45 uur vanuit het bezoekerscentrum in Dordrecht en voert door de smalle kreken van het natuurgebied. Kleine groepen van maximaal twaalf personen verkennen het gebied onder leiding van een gids. ’s Ochtends vroeg is de kans op een ontmoeting met vogels en bevers een stuk groter dan overdag. Dit maakt de tocht een bijzondere ervaring. Hou je niet van vroeg opstaan? Ook vroeg in de avond zijn er excursies en als je echt iets speciaals mee wilt maken, zijn er tochten bij volle maan. Reserveren is noodzakelijk. Telefoon 078-630 53 53 of stuur een e-mail.

Mysterieus

’s Avonds als het al een beetje schemerig wordt, komt de legende van de ‘Witte Wieven’ weer tot leven. Deze en andere legendes worden deze zomer in verschillende plaatsen in Gelderland op bijzondere wijze aan het publiek geopenbaard. Elke avond vanaf 19.30u kunt u komen luisteren en griezelen in de open lucht... Kaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV-kantoren in Ede, Garderen, Putten en Ermelo en bij het Gazenbeek Centrum in Lunteren en zijn 3,00 euro per persoon. Voor meer informatie, zie de website van de Gazenbeekstichting.

Feest

Een strandfeest is de perfecte manier om de lange zomeravonden te benutten. In de maand augustus en september zijn er in Nederland genoeg beachparty’s te vinden. Tijd voor een feestje! De beste plaatsen om naar toe te gaan zijn Bloemendaal en Scheveningen. Gedurende de maand augustus zijn daar de meeste feesten te vinden in de vele strandtenten. Voor een compleet overzicht kijk je op de website van Beach Online. En voor nog meer activiteiten houdt u natuurlijk DagjeWeg.NL in de gaten. Het wordt een mooie zomer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-08-02 14:20:41 - 1191

Dit is interessant