Vaker op vakantie in eigen land

Toeristen mijden buitenland door te lichte portemonnee

Nieuws door

archief oud artikel 5 augustus 2008 Jan Modaal gaat steeds vaker in eigen land op vakantie. Dit komt vooral door de stijgende benzineprijzen, de vliegtaks en de afgenomen koopkracht.

De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De instantie meldt dat het aantal vakantiegangers in eigen land vorig jaar steeg met 8,7 project. Het aantal hotelovernachtingen nam toe met 5,7 procent naar 60,3 miljoen.

De komende jaren kiezen Nederlanders vaker voor een vakantie in eigen land.

Het Nederlands Bureau van Toerisme en Congressen denkt dat Nederlanders de komende jaren vaker kiezen voor een paar dagen weg in eigen land. "Dat zul je deels al merken in 2008. Bij de boekingen voor 2009 zal dat financiële plaatje helemaal een grote rol gaan spelen", vertelt Rien van den Anker, woordvoerder van het NBTC, in De Telegraaf.

Center Parks

"Wij hebben tot nu toe een heel goed seizoen", verneemt DagjeWeg.NL van woordvoerster Monique Dekking van Center Parcs. "Ook de situatie van de voorboekingen stemt ons tot tevredenheid." Dekking durft niet te zeggen of de vliegtaks invloed heeft. "Nederlanders laten hun vakantie niet afnemen. Dit zien wij al twintig jaar in de hoge bezettingsgraad van de bungelows. Dit verandert niet als de koopkracht plotseling voor- of achteruit gaat."

Camping

De stijgende lijn komt niet overal duidelijk naar voren: met bijna vier miljoen kampeerders bleef dit aantal nagenoeg gelijk als in 2006. Driekwart komt uit eigen land. Eén op de acht campinggasten is Duits.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 augustus 2008 - 497

Dit past bij 'Vaker op vakantie in eigen land'