1

Kunstenaars en publiek bijeen op zomers festival

Muziek, theater en dans nemen je mee op reis tijdens Festival Boulevard

Redactioneel door

archief oud artikel 6 augustus 2008 Den Bosch, Noord-Brabant Lange, warme zomerdagen vragen om activiteiten in de buitenlucht. Festival Boulevard in 's-Hertogenbosch is hier een uitstekend voorbeeld van. Tien dagen lang functioneert de stad als het podium van theater, dans, muziek, beeldende kunst en film. Op vele verschillende locaties in en rondom de stad vinden concerten en voorstellingen plaats. Ga op ontdekkingsreis en beleef 's-Hertogenbosch.

De reis voert langs verschillende locaties zoals de Verkadefabriek, Theater aan de Parade en Theater Artemis. Nog interessanter; de oude fabriekshallen of de klokkentoren van de St. Jan. De gratis Boulevardbus brengt u overal heen.
Elke locatie biedt een andere voorstelling of concert. Zo kunt u op een boot genieten van muziek van Cilia Erens, een concert genaamd Gedroomd Kanaal. Nog meer muziek klinkt uit een bus waar Anna Rotier haar voorstelling As tears go by ten gehore zal brengen. En midden in het Brabantse landschap met haar grote boerderijen wordt het theaterstuk Tsjechov bij de bushalte opgevoerd. Ook wordt er buiten de stad een dansvoorstelling opgevoerd gecombineerd met beeldende kunst. Dansgezelschap de Stilte en beeldend kunstenaar Guusje Kaayk nemen u mee op reis langs de cyclus van oorlog en vrede.

Elke locatie biedt een andere voorstelling of concert

Boulevard of Broken Dreams

Het festival is sinds 1985 uitgegroeid tot één van de grootste in Nederland. Toentertijd werd de eerste editie gehouden onder de naam 'Boulevard of Broken Dreams'. Sinds 1988 is dit het Theaterfestival Boulevard. Het programma kenmerkt zich door vernieuwende en op de actualiteit gebaseerd werk. Artiesten laten zien wat zij van de wereld vinden door middel van hun kunst. Al deze kunstwerken zijn door het festival toegankelijk voor een groot publiek en dit is de kracht van het festival. Bezoekers en de betrokken kunstenaars liggen binnen elkaars handbereik en confrontaties zijn hierdoor onvermijdelijk. Theaterfestival Boulevard wordt gezien als een cultureel platform waar iedereen inspiratie op kan doen. Laat u zich ook inspireren en kijk voor meer informatie op de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 augustus 2008 - 767

Dit past bij 'Kunstenaars en publiek bijeen op zomers festival'