1

Steile afgrond in Rotterdamse Koopgoot

Straatartiest Julian Beever wekt illussies op in de Maasstad

Nieuws door

archief oud artikel 7 augustus 2008 Rotterdam, Zuid-Holland De Engelse straatartiest Julian Beever is bezig met het maken van een gigantisch gat in de Rotterdamse Koopgoot. Deze afgrond is vanaf zaterdag door het winkelend publiek te bezoeken. Gelukkig is vallen onmogelijk.

De Picasso van de stoep, zoals de kunstenaar wordt genoemd, maakt gebruik van optische illusies. De stoepschildering is zo plat als een dubbeltje, maar komt vanuit één bepaald standpunt echt tot leven. Soms werkt Beever in de hoogte, maar in Rotterdam gaat hij ver de diepte in. De schilderingen zijn tijdelijk. Een regenbui is genoeg om de prachtige kleuren weg te wassen.

Niemand weet van tevoren hoe een krijtschildering van Beever eruit gaat zien.

Waarschijnlijk gaat het nieuwe werk lijken op een schildering die de straatartiest vorig jaar in San Fransisco maakte (zie foto links). Toch moeten nieuwsgierige aagjes nog even wachten tot het kunstwerk zaterdag voltooid is. Niemand weet van tevoren hoe een krijtschildering van Beever eruit gaat zien. Behalve Beever zelf.

Julian Beever maakt sinds midden jaren '90 straatschilderingen in veel landen, zoals in Argentinië, Brazilië en Australië. Ook in Europa is hij zeer geliefd. Beever is één van de weinigen die de zogenaamde ’Trompe-l’oeil’-techniek perfect beheerst. In de Griekse oudheid werd deze techniek gebruikt om de aanwezigheid van een koepel of pilaren te suggereren op plafonds en muren.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 augustus 2008 - 1258

Dit past bij 'Steile afgrond in Rotterdamse Koopgoot'

1 reactie