Toeristen houden van I amsterdam Card

 deel via WhatsApp | Nieuws door

100.00ste kaart nog dit jaar over de toonbank

7 augustus 2008 Amsterdam, Noord-Holland De I amsterdam Card is hip. Toeristen maken massaal gebruik van deze kortingskaart. Het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau verwacht dat dit jaar de 100.000ste kaart over de toonbank gaat.

Het mooie is: je kunt er alles mee doen!

De kaart verleent toegang tot de belangrijkste musea van de hoofdstad, een rondvaart door de grachten en ongelimiteerd gebruik van het openbaar vervoer. Daarnaast krijgt de kaarthouder 25 procent korting op tal van attracties en restaurants. Ook is het mogelijk om gratis te parkeren op diverse plaatsen.

"Wij hadden het succes zien aankomen", zegt Annemarie Bevers, perswoordvoerdster van het ATCB. "Kijk maar naar andere Europese steden. Ook daar zien we dat zulke kaarten het erg goed doen." Bevers denkt dat toeristen de prijs van enkele tientjes er zo uit halen. "Een paar musea bezoeken en je hebt de kaart gratis. En het mooie is: je kunt er alles mee doen!"

Geen fast lane

Een bezoekje brengen aan Rembrandts 'De Nachtwacht' was nog nooit zo goedkoop. In het Amsterdamse Rijksmuseum mogen toeristen met een I amsterdam Card gratis naar binnen. "Dit jaar kwamen duizenden mensen met een I amsterdam Card over de vloer", vertelt Magalie van Voorst Vader, salesmanager van het Rijksmuseum. "Helaas kunnen deze mensen geen gebruik maken van de fast lane (versnelde toegang tot het museum, red). Ze moeten dus via de normale ingang naar binnen. Misschien dat we na de verbouwing in 2012 de fast lane wél openstellen voor deze groep, maar het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen."

Naast het Rijksmuseum kunnen toeristen ook gratis naar het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum of één van de andere musea en culturele bezichtigingen die de hoofdstad rijk is. De I amsterdam card is onder meer verkrijgbaar bij VVV-kantoren in Amsterdam en op Schiphol. De kaart voor 24, 48 of 72 uur kost respectievelijk 33 euro, 43 euro en 53 euro.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-08-07 10:38:13 - 557

Kijk ook bij...