Natuurlijk spelen in Simsaland

Voorthuizens speelpark is paradijs voor recreanten

Bezoek Simsaland Recensie door

archief oud artikel 15 augustus 2008 Voorthuizen, Gelderland Simsalabim... Op een prachtige locatie, vlak aan de Zeumerseplas, verrijst Simsaland; een sprookjesachtig speelparadijs. Sinds de opening op zaterdag 19 juli kunnen kinderen zich laten meevoeren in een betoverende wereld, waar natuur de basis voor vormt.

“Kinderen kunnen hier hun ei kwijt”, vertelt Margot Botterblom, bedrijfsleider van het park in Voorthuizen. “We willen dat ze zelf creëren en bieden daar de mogelijkheden voor. Niet alles moet kant-en-klaar zijn. Een kind moet kind kunnen zijn!”

'Burger'

Na entree ben je 'burger' van Simsaland. Je komt een in stijl gedecoreerde ruimte binnen, waar je wat kunt eten en drinken. Ondertussen worden er theatervoorstellingen gegeven op het podium. Achter deze ruimte gloort het speelparadijs.

Rondom het ‘kasteel' poedelen kinderen in de speelvijver en bouwen dammen van zand. Een stukje verder het paradijs in, tussen de echte palmbomen, bouwen twee jongens een hut. Zij laten het water even voor wat het is, maar zullen er na hun inspanningen verkoeling zoeken. Het frisse water komt regelrecht uit de Zeumerseplas en wordt de hele dag doorgepompt, waardoor het schoon blijft.

Door de trap te nemen kom je in de klauter-, klim- en onderwaterwereld. Echte waaghalzen en behendige klauteraars kunnen hier hun genot op aan de speeltoestellen, ontworpen door de Duitser Jürgen Bergmann. Zodra ze zijn uitgespeeld kunnen ze met pappa en mamma lekker iets gaan drinken op de zelfde verdieping.

Creatief brein

Creatief brein achter Simsaland is Jan van der Hoorn, een goedlachse vijftiger. “Tien jaar geleden kwam ik op het idee om een speelparadijs te beginnen. Ik verkocht mijn vetplantenkwekerij en startte na twee jaar met de ontwikkeling van Simsaland.” Hij glundert. “Zodra mensen veertig worden, willen ze allemaal een nieuwe kant op hè.”

Natuurgetrouw

De vetplanten, die door heel Simsaland verspreid staan, wijzen op zijn verleden als kweker. Ook het gebouw, dat iets weg heeft van een bouwkas, slaat hier op terug. Van der Hoorn: “Het is een heel duurzaam gebouw; wij verbruiken vrij weinig energie. Daarnaast schenken we biologische koffie en bakken we biologische pannenkoeken. Wij willen zo natuurgetrouw mogelijk zijn.”

Dat natuur en locatie voor een groot deel een hechte eenheid vormen is zeker. Vanuit het ‘paradijs' kun je zo de Zeumerseplas in glijden. Bij warme temperaturen is het buitenterras ‘the place to be'. Na een frisse duik plof je in een heerlijk zittende strandstoel en laat je je bedienen.

“Bij ons geen plastic stoelen en plastic ballenbakken”, zegt Margot Botterblom vol overtuiging. “Geen andere indoorspeeltuin is met Simsaland te vergelijken. Je moet het echt gezien en beleefd hebben, voordat je er wat over kunt zeggen.”

Laatst gewijzigd: 2023-09-06 11:01:58 · Gepubliceerd: 2008-08-15 11:27:44 - 3054