1

Eindelijk eigen veerdienst naar Terschelling

Rederij Doeksen krijgt concurrentie van Terschellingers

Nieuws door

archief oud artikel 25 augustus 2008 Harlingen, Friesland Rederij Doeksen, tot nu toe de enige veerdienst van Harlingen naar Terschelling, krijgt concurrentie van Terschellingers. Inwoners van het waddeneiland hebben een eigen veerdienst gestart, die de toepasselijke naam Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) heeft. De komende twee weken mag iedereen gratis meevaren.

Door passagiers twee weken lang gratis te laten meevaren, hoopt de veerdienst meteen al in het gevlei te komen bij de Terschellingers. De overtocht van en naar het vaste land is met EVT gemiddeld wat goedkoper dan via rederij Doeksen. Bij hen kost een ticket €12,14. De nieuwe concurrent rekent precies €8,-.

"De veerdienst is de levensader van het hele eiland"

Kruimels

Momenteel varen de twee rederijen onafhankelijk van elkaar, dus met twee aparte tarieven en aparte dienstregelingen. Arjen Haantjes van EVT legt in het Financieel Dagblad van maandag 25 augustus uit dat hij dat liever anders zou zien: "Wij willen toe naar één veerdienst, in handen van de Terschellingers, net zoals de Teso op Texel. Want de veerdienst is de levensader van het hele eiland".

Tot en met 31 augustus mag iedereen gratis van en naar Terschelling met rederij EVT. De boot vaart iedere dag ('s winters niet op zondag) om 12.00 uur vanaf Harlingen en om 9.30 uur vanaf Terschelling.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 augustus 2008 - 2982

Dit past bij 'Eindelijk eigen veerdienst naar Terschelling'