1

Rotterdam krijgt eigen ‘Vrijheidsbeeld'

‘Stalen Robbie' komt haven versterken

Nieuws door

archief oud artikel 8 september 2008 Rotterdam, Zuid-Holland De wereldberoemde haven van Rotterdam verwelkomt binnenkort waarschijnlijk een nieuwe ‘havenarbeider'. De 24 meter lange ‘Stalen Robbie' moet de blikvanger worden van de havenstad; het ‘Vrijheidsbeeld' langs de Maas.

Initiatiefneemster is de Rotterdamse kunstenares Sandy Warnaar. Haar ode aan de havenarbeider moet een goede binnenkomer worden voor toeristen die de Rotterdamse haven bezichtigen. “De Speedo vaart hier altijd langs, met het leuke verhaal aan alle toeristen wat hier allemaal geweest is”, vertelt Warnaar tegenover RTL Experience. “Maar er is eigenlijk bijna niets meer te zien. Ja…, wat overblijfselen van een failliete werf.”

Positief

Rotterdammers reageren positief op de ideeën voor een eigen ‘Vrijheidsbeeld'. “De haven is voor Rotterdam zo belangrijk, dat de vraag eigenlijk is waarom het beeld er nog niet staat”, zegt wethouder Dominic Schrijer (PvdA) in het Algemeen Dagblad. “We kijken nu naar de plek en het geld. Als de bedrijven in de haven financieel willen bijdragen, kan het beeld er wat mij betreft snel komen.”

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 september 2008 - 1277

Dit past bij 'Rotterdam krijgt eigen ‘Vrijheidsbeeld''