Betonreliëfs, metaalplastiek en toerisme

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Museum Valkenburg biedt doorkijk in wereld architectuur en beeldende kunst

11 september 2008 Valkenburg, Limburg Het museum Land van Valkenburg komt elk half jaar met een nieuwe tentoonstelling rondom beeldende kunst. Dit najaar is dat een combinatie tussen werken van Theo Lenartz en van Herman van den Bosch.

Theo Lenartz is een Heerlense ontwerper van onder meer geïntegreerde architectuurobjecten en glasstructuurschilderingen. Daarnaast heeft hij diverse kunstwerken gemaakt met daarin metaalplastiek of betonreliëfs. Zijn werk is geplaatst in ziekenhuizen, crematoria, zwembaden en scholen in heel Europa. Naar eigen zeggen wordt het werk gekenmerkt door ‘de mens in de ruimte en de mens die wordt geconfronteerd met zijn eigen problematische bestaan.’ De kunst van Theo Lenartz is tot 9 november te zien in het museum Land van Valkenburg.

Toerisme

De tentoonstelling van Herman van den Bosch loopt sinds 18 mei en is de moeite waard om er nog eens aandacht aan te besteden. De kunstwerken van Van den Bosch, die in 1993 overleed, gaan voor een groot deel over de jaren 1950-1980. Hij maakte aquarellen en tekeningen met als onderwerp 'Valkenburg en toerisme.' Deze tentoonstelling was het begin van een nieuw ingerichte museumzaal. In deze zaal is aan de hand van ansichtkaarten en affiches te zien hoe het toerisme in Valkenburg groeide sinds de 19e eeuw.

Catacomben

Naast deze speciale tentoonstellingen is er in het museum nog veel meer te beleven. De vaste collectie van het museum vertelt van alles over de geschiedenis en de cultuur van Valkenburg. Valkenburg zelf is ook de moeite waard. Het kasteel in Valkenburg, het Nationaal Smalspoormuseum en de steenkolenmijn zijn prima te combineren met een dagje naar het museum Land van Valkenburg.

'Theo Lenartz en Herman van den Bosch',
Museum Land van Valkenburg
Toegangsprijs: €3,00 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-09-10 23:13:46 - 551

Kijk ook bij...