1

Weg dit weekend

'The afterparty of all festivals'

Redactioneel door

archief oud artikel 17 september 2008 Het festivalseizoen is zo goed als voorbij, maar nog niet helemaal. In verschillende Nederlandse plaatsen kunt u nog eenmaal het ultieme zomergevoel krijgen. DagjeWeg.NL biedt u een overzicht.

Popronde 2008 in Rotterdam

De Popronde doet aankomend weekend Rotterdam aan! In de stad treden op één avond ongeveer 25 opkomende Nederlandse bands op, bij evenzoveel podia. De podia bestaan uit kroegen, muziekcafés en theatertjes in het centrum van de stad. De Popronde is voor (nog) onbekende bands dé mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. Let op: de toegang is gratis! En vergeet de Afterparty niet!

Even iets heel anders!

Honderden parachutisten landen zaterdag 20 september om 10:00 uur op de Ginkelse Heide ter nagedachtenis aan Operation Market Garden uit de Tweede Wereldoorlog. Voor de Airborne Landing komen elk jaar vele veteranen en bezoekers naar de Ginkelse Heide in Ede.

'Film by the Sea'

De tiende editie van 'Film by the Sea' loopt zondag af. Het prachtige festival in CineCity Vlissingen bood dit jaar weer veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens. Op zaterdagavond neemt CineCity afscheid van haar gasten met een onvergetelijk slotfeest. Op deze avond vindt ook de 'Award Ceremony' plaats, waarbij onder andere de 'Lifetime Achievement Award' en de 'Special Award' wordt uitgereikt; de 'awards' voor respectievelijk een indrukwekkende regie- en acteercarrière. Zondag worden van 9.00 uur tot 21.00 uur vrijwel alle films nog eenmaal vertoond. Dat betekent dus niet uitslapen...

Internationaal Orgelfestival Nijmegen

Helaas kon het orgelconcours niet doorgaan. Maar dat is natuurlijk geen reden om het festival niet te bezoeken. Het Internationaal Orgelfestival Nijmegen biedt u namelijk een unieke internationale ontmoeting van aanstormend orgeltalent, uitgevoerd op het prachtige Königorgel in de Sint-Stevenskerk. Kom, zie, luister en geniet! Bekijk hier het programma.

Pisart Festival

Ja ja, Guus Meeuwis, wie kent hem niet. Als u de Brabander live wilt zien, moet u dit weekend in Eijsden (Limburg) zijn. Hier wordt voor de zesde keer het Pisart Festival gehouden. Naast Guus Meeuwis zullen er onder andere optredens zijn van Rowwen Heze en Dejavu. De laatste dag is er ook aandacht voor de kinderen met een kinderspektakel.

Herfstpop

De herfst staat voor de deur, dus wordt Herfstpop georganiseerd. Begrijpelijk! In het Wilhelminapark in Rijswijk kunt u genieten van een gratis muziek- en dancefestival met GROTE NAMEN. Herfstpop is bedoeld voor alle jongeren uit Rijswijk en omgeving, maar het festival biedt ook vele activiteiten voor alle leeftijden. De festivalseizoen is bijna ten einde, dus kom naar 'the afterparty of all festivals'.

Freeze Festival Leeuwarden

De top van Friesland én nieuw talent onder één dak. Het Freeze Festival Leeuwarden brengt je ieder jaar weer helemaal op de hoogte van wat actueel is in de Friese popscene! Met dit jaar onder andere D-A-A-N, Syb, Elske Dewall, Ilanois, een vet danceprogramma rond het afscheid van MC Da Mouth of Madness, Liquid Party en het vijfjarige lustrum van Freesonica met alle acts van toen en nu. Verder de kick-off van het internationale uitwisselingsprogramma ‘The Internationals' met bands uit België, Engeland, IJsland, Duitsland en Denemarken, de ‘Nieuwe Garde Leeuwarden' en veel meer!

Last minute cruise voor komend weekend

Een buitenkansje! Wegens annulering zijn er bij deze prachtige cruise over de Rijn extra plaatsen beschikbaar tegen superlage prijzen. Voor slechts 298 euro maakt u een heerlijke zevendaagse vaarvakantie door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Boek nu snel om nog dit weekend met uw vakantie aan te vangen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 september 2008 - 953

Dit past bij 'Weg dit weekend'