Genomineerden Poelifinario bekend

Nieuws door

Jochem Myer en Herman Finkers strijden om de prijs

22 september 2008 Amsterdam, Noord-Holland De cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD) maakte zaterdag de genomineerden voor de Poelifinario prijs bekend in het radioprogramma Cappuccino. Niet alleen Jochem Myer en Herman Finkers zijn de gelukkigen, maar Sara Kroos, Droog Brood en Maarten van Roozendaal maken ook kans op de prestigieuze prijs.

Humor is het transportmiddel

De Poelifinario is in 2002 in het leven geroepen door het VSCD om cabaret als kunstvorm serieus te nemen. De prijs gaat naar het, volgens de jury, indrukwekkendste programma van het seizoen. De jury geeft op de VSCD-website aan dat de inhoud het belangrijkste is, en “humor kan het transportmiddel zijn“.

Kopje cabaret

Volgens het VSCD vallen de volgende kunstuitingen onder het kopje cabaret; “conferences, liedjes, typetjes, kleinkunst, fysiek cabaret, nieuwe lulligheid en sterk confronterend cabaret.” Maar ook mengvormen van cabaret en chanson waarin toneel, dans, muziektheater, stand up comedy, circus en mime verwerkt zijn, vallen volgens de VSCD onder het kopje cabaret.

Het portret

De winnaar van de Poelifinario 2008 wordt professioneel geportretteerd door fotograaf Corbino. Maar daar blijft het niet bij! Het portret wordt opgenomen in de ’Fotoportrettengalerij Cabaretiers’ in De Kleine Komedie Amsterdam. Tijdens de uitreiking op 16 november 2008 ontvangt de winnaar een gegraveerde spiegel die symbool staat voor het portret dat van hem/haar zal worden gemaakt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-09-22 13:30:29 - 641