1

Tomato World gaat open

Populaire vrucht centraal in Honselersdijk

Nieuws door

archief oud artikel 25 september 2008 Honselersdijk, Zuid-Holland Het nieuwe Tomato World wordt vrijdag 26 september officieel geopend door Landbouwminister Gerda Verburg. In Honselersdijk komt een uitgebreid centrum waar - hoe verwonderlijk - de tomaat centraal staat. Doel: de Nederlandse glastuinbouw in de schijnwerpers zetten.

1500 vierkante meter kas en een informatie- en educatiecentrum van maar liefst 500 vierkante meter; dat is Tomato World. “Alle facetten van de tomatenteelt komen er aan bod”, zegt Jos van Mil, een van de initiatiefnemers, in het Algemeen Dagblad.

Tomato World is een initiatief van Greenco CV, een bedrijf van zes telers, en ongeveer veertig vooraanstaande bedrijven uit de sector. Philips en de Universiteit van Wageningen zijn daar onlangs bijgekomen. Hoofdsponsors zijn The Greenery en het Productschap Tuinbouw.

Zes themaruimtes

De centra zijn ingedeeld in zes themaruimtes, waarin aandacht is voor het product zelf, maar ook voor de teelt en de techniek die wordt gebruikt. Er is ook een ruimte gewijd aan winkelschappen en consument. In de zogenoemde ‘hightech showroom' zien bezoekers in totaal 55 soorten tomaten groeien.

Doelgroep

De initiatiefnemers hopen met name branchegenoten, retailers, beleidsmakers en scholieren te bereiken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 september 2008 - 683

Dit past bij 'Tomato World gaat open'

1 reactie