Weg dit weekend

Weekendkeuze is reuze

Redactioneel door

archief oud artikel 3 oktober 2008 Veelzijdigheid, veelkleurigheid… Er is gewoon veel te doen in het weekend van 3 oktober. DagjeWeg.NL heeft al een aantal fraaie opties op een rijtje gezet. U hoeft alleen nog maar te kiezen!

Kleurrijke traktatie Tilburg

Het bekende Textielweekend start dit weekend in Tilburg. Op 4 en 5 oktober trakteert de gemeente haar inwoners op een ‘Colourful’ evenement, boordevol activiteiten. Naast het Audax Textielmuseum Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en het ROC Modelyceum, sluiten galerieën en kunstenaars zich bij het grootste Nederlandse evenement op textielgebied aan. Kijk hier voor het volledige programma.

Dansweek

De niet te missen Dansweek gaat vrijdag 3 oktober van start! Tien dagen lang genieten van moderne dans, klassiek ballet, jeugddans, werelddans, hiphop en dansfilms. De Dansweek is hét moment om kennis te maken met dans. In heel Nederland zijn er op unieke locaties prachtige dansvoorstellingen te zien. Ga naar dansweek.nl voor een uitgebreid overzicht van de diverse locaties.

‘Religie & Humor, Nederland Anno 2008'

Het festival ‘Geloven in Gelderland' gaat 3 oktober beginnen! Museumpark Oriëntalis in Heilig Landstichting draagt hieraan zijn steentje bij met de tentoonstelling ‘Religie & Humor, Nederland Anno 2008'. Het museumpark wil aantonen dat humor in verband met religie van alle tijden is en voorkomt in zowel jodendom, christendom als islam. Met onder meer spotprenten en films wil Oriëntalis een bijdrage leveren aan het hedendaagse maatschappelijke debat in Nederland. Vrijdag geeft DagjeWeg.NL uitgebreid aandacht aan deze interessante tentoonstelling. Dus houdt de website in de gaten!

Theater4daagse 2008

Noord-Holland krijgt van 2 tot en met 5 oktober bezoek van de Theater4Daagse 2008. De eerste drie dagen van het festival vinden plaats in Amsterdam, op 5 oktober wordt er - onder voorbehoud - een uitstap gemaakt naar het Oostereiland in Hoorn. Thema: ‘plaatsen van herinneren'.

Woonbeurs Amsterdam

Is uw huis al ingericht? Niet? Kom dit weekend dan naar de Woonbeurs Amsterdam, het grootste woonevenement van Nederland met alles onder één dak. Zo ja…, schroom dan ook niet om te komen. Laaf u aan alle woonstijlen, nieuwste producten en laatste trends, die te zien zijn in sfeervolle presentaties van 300 interieuraanbieders.

Afrovibes 2008

Het zinnenprikkelende Zuid-Afrikaanse Festival ‘Afrovibes' gaat zijn laatste weekend in. In Den Haag en Amsterdam kunt u nog tot en met 6 oktober de Afrikaanse cultuur opsnuiven in de vorm van dans, film en beeldende kunst. Rode draad dit jaar is erotiek en hoe ze daar in Zuid-Afrika op verschillende manieren mee omgaan.

Breguet-horloges op Het Loo

Ooit al eens het zakhorloge van koningin Marie-Antoinette willen zien? Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober is op Paleis Het Loo in Apeldoorn een collectie bijzondere horloges te zien van de befaamde Zwitserse horlogemanufactuur Breguet. Onder deze collectie bevindt zich ook een replica van het spectaculaire horloge van Marie-Antoinette.

Jong en oud zijn 4 en 5 oktober van harte welkom op het Scientific Festival in Amsterdam. De organisatie wil de bezoeker interesseren voor wetenschap en techniek. Dit jaar staat het thema ‘Kraak de Code' centraal en worden er diverse activiteiten, voorstellingen en workshops georganiseerd. Kraak jij de code, of doet u het?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 oktober 2008 - 1442

Dit past bij 'Weg dit weekend'