Hazes-musical in 2012 in theater

Meer tijd nodig voor voorstelling over muzikale volksheld

Nieuws door

archief oud artikel 23 oktober 2008 De musical over André Hazes komt in 2012 op de planken. Dit heeft Joop van den Ende Theaterproducties vandaag bekend gemaakt. De verwachting was de voorstelling in 2009 uit te brengen, maar er is meer tijd nodig om een kwalitatief goede musical te produceren.

"In het ontwikkelingsproces van een nieuwe voorstelling gaan sommige fasen heel voorspoedig en sommige fasen duren langer", vertelt Joop van den Ende. "Dat laatste is het geval bij de totstandkoming van het script van de Hazes-musical. Een musical ontwikkelen is geen standaard productiewerk. Alles behalve dat."

Basis voor de musical vormen de hits van de in 2004 overleden volkszanger. Hazes scoorde grote hits met onder meer: De Vlieger, Eenzame Kerst, Zij gelooft in mij, Een beetje verliefd en Vaag en Stil.
"Een musical ontwikkelen is geen standaard productiewerk"

Begrip

Rachel Hazes, de weduwe van André, is het helemaal met Van den Ende eens. "Stage Entertainment wil, net als wij, heel graag dat het een kwalitatief goede musical wordt. André zou niet anders hebben gewild. Als het bedrijf, dat zoveel ervaring heeft in het ontwikkelen en produceren van shows, aangeeft dat het meer tijd nodig heeft, dan heb ik daar uiteraard alle begrip voor."

De Vlieger

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 oktober 2008 - 449

Dit past bij 'Hazes-musical in 2012 in theater'