1

Op vakantie naar Rwanda

Bizarre bestemmingen op Vakantiebeurs

Nieuws door

archief oud artikel 28 december 2007 Utrecht, Utrecht Bizarre en onbekende plekken staan op de naderende Vakantiebeurs in Utrecht volop in de schijnwerpers. Op de toeristische beurs is dan ook allerhande informatie over bizarre bestemmingen te krijgen.

Rwanda, Mongolië, Armenië, Georgië, Colombia, Oman, Servië en  Moldavië. Niet echt bestemmingen waar je direct aan denkt bij de planning van een vakantietrip. Het ministerie van Buitenlandse Zaken presenteert deze landen op de komende Vakantiebeurs,  van 9 januari tot en met 13 januari in de Jaarbeurs in Utrecht, als vakantielanden in de dop.

Tutsi's

Het is bijvoorbeeld voor het eerst dat Rwanda op de beurs wordt gepresenteerd als vakantiebestemming. Nog minder dan 15 jaar geleden werd er in het Afrikaanse land een strijd op leven en dood gevochten. Vanaf woensdag 6 april 1994 slachtten Hutu's gematigde stamgenoten, maar vooral Tutsi's, af. Honderdduizenden mensen werden vermoord. Dat is echter ver weg op de Vakantiebeurs. "Een groep dansers presenteert in hun optreden een vleugje Rwandese cultuur. Verder geven handwerkers uit Afrika demonstraties in boetseren, het maken van kralensnoeren en het vlechten van rasta kapsels", aldus de organisatie.

Indianen

Een andere nieuwkomer op de beurs is Panama. Het land in Latijns-Amerika herbergt niet alleen hagelwitte zandstranden, maar ook tropische regenwouden. Bovendien leven er nog 'echte' indianen. "Bezoekers kunnen slapen in de echte indianenhutten, en op andere manieren kennis maken met de leefwijze van de stam."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 december 2007 - 922

Dit past bij 'Op vakantie naar Rwanda'