Rotterdam eert Erasmus met eigen huis

Wie was hij ook alweer?

Erasmushuis Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 28 oktober 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam, de geboortestad van Erasmus, heeft vanaf vandaag een eigen Erasmushuis. Hier kunnen alle vragen over de filosoof worden beantwoord.

Veel Rotterdammers kennen de naam wel, maar weten niet wie hij precies was

Wie was Desiderius Erasmus ook alweer? Wat maakte de humanist zo beroemd dat vijfhonderd jaar later een universiteit, een ziekenhuis en een brug zijn naam dragen? Vandaag, de dag dat de filosoof het levenslicht zag, opende burgemeester Ivo Opstelten het educatief centrum. Het Erasmushuis hoopt hiermee deze diepe denker onder een breder publiek bekend te maken.

'Erasmus in Rotterdam'

Rotterdam eert in 2008 één van de grootste denkers van de geschiedenis. De opening van het Erasmushuis maakt deel uit van de manifestatie 'Erasmus in Rotterdam'. Na de opening van het Erasmushuis hoopt de Stichting dat 2011 uitgeroepen wordt tot Erasmusjaar. Dan is het 500 jaar geleden dat het bekendste boek van Erasmus 'Lof der Zotheid' verscheen.

Educatief publiekscentrum

Nu is het nog aardig zoeken in Rotterdam naar wat overgebleven sporen van de humanist. Het Erasmushuis in gebouw De Heuvel is een kleinschalig educatief publiekscentrum waar bezoekers zich kunnen verdiepen in het gedachtegoed van Erasmus. Veel Rotterdammers kennen de naam namelijk wel, maar weten niet wie hij precies was. In dit centrum is digitaal informatiemateriaal voorhanden en ook boeken en naslagwerken zijn in te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 oktober 2008 - 353