Efteling volgt medewerkers op web

Criticasters krijgen directie op dak

De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 31 oktober 2008 Kaatsheuvel, Noord-Brabant Medewerkers van de Efteling moeten oppassen wat zij op internet schrijven over het familiepark. Is het te kritisch, dan trekt de Efteling aan de bel. De beheerder van Loopings.nl werd hier de dupe van.

Een medewerker van de Efteling beheert de website Loopings.nl. Op deze website plaatst de man kritische kanttekeningen bij het Nederlandse pretparkenbeleid. Vooral de Efteling krijgt het regelmatig zwaar te verduren.

Medewerkers van de Efteling moeten oppassen wat zij op internet schrijven.

Website

Begin oktober stuurde de Efteling een boze brief naar de medewerker, met de eis om de website stop te zetten. De websitebeheerder weigerde dit. Vorige week bracht de man naar buiten dat hij niet meer voor het pretpark werkt. "Officieel omdat het te slecht betaalde. Maar ik heb gewoon geen zin om me op internet te laten natrekken", vertelt de ex-medewerker.

NSB'ers

Woordvoerster Jennifer Welage van de Efteling maakt zich niet zo druk over kritische websites. "We zijn geen NSB'ers en speuren niet de hele dag internet af. Maar als de privacy van onze medewerkers wordt geschonden of er vertrouwelijke informatie op internet gezet wordt, zijn we geneigd dat uit te zoeken."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 oktober 2008 - 445