Smullen tijdens Kinderboekenweek

Aan Tafel!

Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2008 Amsterdam Het wordt volgend jaar de lekkerste Kinderboekenweek ooit. Onder het motto: ‘Aan Tafel!' staan eten en snoepen in kinderboeken centraal in 2009. Dat maakte de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maandag bekend.

Smekkies in alle Smaken, hasselbramenjam en snoskommers

Kinderboekenweekgeschenk

Gouden Griffelwinnaar 2008, Jan Paul Schutten, schrijft het Kinderboekenweekgeschenk, een non-fictieboek over eten. Van de in 1970 in Vlissingen geboren Schutten verscheen in 2003 zijn eerste kinderboek: ‘Ruik eens wat ik zeg'. Hiervoor ontving hij een Vlag en Wimpel.

Eten centraal

De Kinderboekenweek vindt volgend jaar plaats van woensdag 7 tot en met zaterdag 17 oktober, aldus de CPNB. Eten, drinken en snoep hebben een speciale plaats in de kinderliteratuur, zo vindt de stichting. Denk bijvoorbeeld eens aan de ‘Smekkies in alle Smaken' uit de Harry Potterreeks, de ‘hasselbramenjam' in Puk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en de ‘snoskommers' in De GVR van Roald Dahl.

Naast non-fictie, bijvoorbeeld kookboeken voor kinderen en jongeren, zijn deze thema's ook vaak te vinden in fictie. De afgelopen Kinderboekenweek werd vorige maand gehouden. Het thema was poëzie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 november 2008 - 3550

Dit past bij 'Smullen tijdens Kinderboekenweek'