Nederlanders te dik

Te weinig initiatief voor gezonder Nederland

Nieuws door

archief oud artikel 6 november 2008 Het aantal dikke Nederlanders blijft stijgen. Dat blijkt uit een rapport van de Stuurgroep Convenant Overgewicht dat vandaag gepresenteerd is. Voorzitter Paul Rosenmöller vindt dat het kabinet meer initiatieven moet steunen voor een gezonder Nederland.

Kinderen zijn al vroeg te dik. In de leeftijdscategorie vierjarigen is 9,2 procent van de jongens en 16 procent van de meisjes te zwaar. Zelfs een op de zeven baby's en peuters heeft overgewicht. In de groep jongens en meisjes tussen de vier en vijftien jaar is het aantal kinderen met overgewicht respectievelijk veertien en zeventien procent.

Ergst

Volwassen Nederlanders zijn er het ergst aan toe. Maar liefst 46 procent heeft overgewicht, ruim 11 procent zelfs ernstig.

Volgens Rosenmöller wordt het probleem groter zolang er niets gebeurt. "Er zijn voldoende programma's en methoden ontwikkeld om de gezonde keuze te bevorderen”, aldus de voorzitter. “Die moeten alleen wel landelijk opgepakt en verspreid worden. Met brede steun vanuit het kabinet en het bedrijfsleven”.

Geen nood!

DagjeWeg.NL schiet alle dikke Nederlanders te hulp. Op de website staan genoeg uitjes waarbij de kilo's er links en rechts afvliegen. Wie gezond wil zijn, moet – af en toe – pijn lijden...

Dit past bij 'Nederlanders te dik'