Van Roozendaal wint Poelifinario

Cabaretier verdient prijs door zijn programma ‘Het Wilde Westen'

Nieuws door

archief oud artikel 17 november 2008 Amsterdam, Noord-Holland Gistermiddag versloeg Maarten Van Roozendaal de sterke concurrentie en ging er vandoor met de Poelifinario. Ronald Goedemondt mocht Neerlands Hoop ‘de veelbelovende theatermaker die het grootste toekomstperspectief heeft' in ontvangst nemen. De prijzen werden gistermiddag uitgereikt in de Kleine Komedie in Amsterdam.

De Poelifinario wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker(s) van het beste cabaretprogramma van het afgelopen jaar door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De concurrentie bestond uit Herman Finkers, Jochem Myjer, Sara Kroos en Droog Brood. Van Roozendaal won met zijn programma ‘Het Wilde Westen’ en gaf in het AD aan ‘emotioneel en verrast te zijn’.

Oeuvre

Goedemondt, die Neerlands Hoop won, had van de concurrentie niets te vrezen. Volgens de jury torende hij ver boven de concurrentie uit. Ook Freek de Jonge viel in de prijzen. Hij mocht de Oeuvreprijs uit handen van minister Ronald Plasterk ontvangen. De jury stelde dat zijn werk verder gaat dan de waan van de dag.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 november 2008 - 443

Dit past bij 'Van Roozendaal wint Poelifinario'