Efteling investeert fors

Bezoek de Efteling |  deel via WhatsApp | Nieuws door

40 miljoen euro aan nieuwe projecten

12 december 2008 Kaatsheuvel, Noord-Brabant De Efteling investeert de komende jaren fors in drie nieuwe bouwprojecten. Er komt een vernieuwd horecapunt, een gethematiseerde arrangementenlocatie en een conferentiecentrum. In 2012 moet het laatste project gerealiseerd zijn. Dit heeft de directie van het attractiepark donderdag laten weten.

Het horecapunt de Likkebaerd wordt in 2009 verbouwd tot een gethematiseerd stationsgebouw met een horecavoorziening. De Likkebaerd wordt een stoer koloniaal stationsgebouw dat gasten moet verwelkomen die met de Stoomtrein reizen.

'Food court'

Er komt een 'food court' waar snacks worden verkocht, een Grand Café en een formule 'Lekker en Gezond'. Het binnenterras moet plaats gaan bieden aan 250 gasten. Daarnaast wordt het buitenterras geoptimaliseerd.

Tweede plan is het project Raveleijn. In het gebied tussen Villa Volta en Droomvlucht moet eind 2010 een gethematiseerde arrangementenlocatie verrijzen. Hier is plaats voor een grootse parkshow met als thema 'de middeleeuwen'. Verder komt er een kantoorfaciliteit.

'Kloppend hart'

Het derde project betreft conferentiecentrum de Burcht. Deze locatie moet plaats bieden aan 1500 personen. De Burcht verrijst in 2012 in het gebied waar nu ook Theater de Efteling staat en moet 'het kloppend hart' in de Wereld van de Efteling worden. Het centrum is straks niet alleen geschikt voor het organiseren van congressen, meetings, beurzen en meerdaagse evenementen, maar ook voor familiefeesten en personeelsdagen.

De nieuwe projecten passen bij het voornemen van Efteling om het hele jaar door open te zijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-12-12 11:39:10 - 735