'Escher' verhuist naar Schiphol

In Haags postkantoor geen plek meer voor 'Metamorphose'

Nieuws door

archief oud artikel 3 januari 2008 Schiphol, Noord-Holland 'Metamorphose', een schilderij van van de Nederlandse kunstenaar Escher, krijgt in januari een plaatsje op Schiphol. In het Haagsche hoofdpostkantoor is na een verbouwing geen plek meer voor het kunstwerk.

Omdat het vloeroppervlak in het nog te vernieuwen postkantoor in de hofstad de helft kleiner wordt, is er geen ruimte meer voor het 48 meter lange schilderwerk. M.C. Escher maakte in 1968 de 'Metamorphose'  in opdracht van de  PTT – nu TNT Post. Op het schilderij staan in rood, groen, zwart en wit afbeeldingen van  vissen, paarden, galjoenen, bijen, salamanders en een schaakbord die in elkaar overvloeien. Het schilderij wordt voor een langere tijd in bruikleen gegeven aan Schiphol.

Dutch Design

Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine is blij met zijn nieuwe aanwinst. "We zijn trots dat een werk van een van de beroemdste Nederlandse grafici op Schiphol komt te hangen. Juist op zo'n internationale locatie als Schiphol kunnen we ons onderscheiden door plaats te bieden aan Dutch Design."

Gedemonteerd

In de tweede of derde week van januari verhuist de 'Metamorphose' naar de nationale luchthaven. Daarvoor moet het schilderij gedemonteerd worden in zes stukken van elk acht meter. Het is niet de eerste keer dat het kunstwerk van Escher uit elkaar gehaald wordt. Ook in 1990 en 1997 gebeurde dat al.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 januari 2008 - 3725

Dit past bij ''Escher' verhuist naar Schiphol'